Vreemde tijden…

Vreemde tijden... hele vreemde tijden.

Angst regeert, massapsychoses zijn hier, elitarisme heeft de overhand, kleine ondernemers gaan kapot, nog meer mensen moeten kapot. Klinkt niet echt fijn maar het is wel de realiteit. Je kunt wegkijken en blind blijven of ervoor kiezen meer inzicht te krijgen op de werkelijkheid.

Stop met te leunen op je onderbewustzijn. Dat is waar regels als 1,5m afstand, het mondkapje dragen of niezen in de elleboog zijn opgeslagen. Dingen die constant zijn herhaald hebben ervoor gezorgd dat je dit deel van je brein teveel hebt gebruikt.

Het probleem is dat het je geen juiste keuzes laat nemen omdat het handelt aan de hand van emoties, ervaringen of herinneringen. En laat nu net de media daar een grote rol in hebben gespeeld om dingen in je hoofd te stoppen die je maar voor waarheid aanneemt.

We maken vreemde tijden door. Samenlevingen zijn gespleten en gepolariseerd, niet alleen in politiek. Maar in de hele cultuur heerst er woede en ongelijkheid en de alsmaar groeiende corruptie. Er is een brede spreiding van trusts van de elites, maar tegelijkertijd is er een correlatie waar niemand weet hoe hier nog aan te ontsnappen.

We hebben veel gehoord over de Great Reset, nietwaar? Krachtige belangen die de wereld beheersen, heimelijke plannen die kwaadaardig worden uitgevoerd, soms onder het voorwendsel van vrijgevigheid en vriendelijkheid, soms bureaucratisch bedrog en sluwheid. Vaak met de hulp van technologische giganten van transnationale ondernemingen en de medewerking van de overheid.

Als je geen fan van de regering bent dan zou je kunnen denken, ‘ik wil geen belasting betalen’. En in welke categorie je valt maakt in principe niet uit. Het is begrijpelijk want ze doen er uiteindelijk mee wat ze zelf willen of doen er dingen mee waar je niet in geïnteresseerd bent of wat geen waarde toevoegt.

Belasting ontwijken onmogelijk

Als normaal persoon belasting ontwijken is vrijwel onmogelijk. Je bent niet in staat om een ​trustfonds of een stichting op te zetten. Dus je geeft je belasting weg, terwijl giganten niets hoeven te betalen of juist geld aangereikt krijgen. Dit is een nieuwe laag van hypocrisie en een verdere vergroting van het onderscheid tussen de miljardairklasse en de rest van ons.

Bedrijven die naar Davos-bijeenkomsten (WEF of hoe je het ook wilt noemen) gaan, en filantropie net zo goed - gebruiken het om de winst te maskeren. Filantropie is geen vrijgevigheid, maar een machtsoefening. Dat is een goed punt toch? Omdat, als je verplicht bent om te doneren of te geven, we de woorden als doneren moeten vergeten. Zie je, je kunt het niet uit je hoofd krijgen, die woorden zijn erin gestampt.

Het zou goed zijn als grote bedrijven worden opgebroken, grote technologische bedrijven verkleind worden in machtsgrootte en capaciteit. Ze moeten niet worden beschouwd als het uiten van onze twijfels uit goedheid van hun kunsten.

We hebben miljardairs niets gevraagd...

We hebben geen enkele miljardair gevraagd om iets van ons geld weg te geven. We willen gewoon dat ze hun eigen belasting  betalen. Dat is een deel ervan, nietwaar? Dat ze op een zinvolle manier bijdragen aan de samenleving.

Interessant eigenlijk omdat enerzijds niemand van ons grote regeringen wil, niemand van jullie echt de staat vertrouwt, maar anderzijds hebben we een soort van confederale gecentraliseerde kracht nodig die de wil kan overbrengen op mensen, wat letterlijk de bedoeling is van regeringen. En het laat zien hoe ver we zijn verwijderd van de beweringen die de overheid ons opdient, dat is nu gewoon niet het geval.

Je kunt zien hoe dit in de loop van de tijd zou evolueren. Je weet dat het goed is om een ​​goede relatie te hebben met de overheid, maar de overheid heeft geen financiering nodig. Deze twee of drie politieke partijen die strijden om de macht hebben een soort bevooroordeelde invloedrijke donoren nodig om binnen te komen en hen te steunen.

Gekozen personen overbodig door verwikkelde krachtige belangen

Voordat je het weet, is de gekozen persoon overbodig en bijkomstig geworden omdat alle grote partijen onderling verwikkeld zijn in een spel in opdracht van dit soort krachtige belangen. Je ziet dit in alle indelingen, en niemand van ons lijkt daar nog verbaasd over te zijn.

In termen van het zoeken naar oplossingen, is de overheid nu niet in de vorm als hoe we hem kennen. Er is een grote kracht nodig die in staat is om namens de mensen te opereren, anders zal dit voorzichtigheid gezegd niet goed aflopen.

Middeleeuwse boer gehurkt in een sloot

We leven in een kooi leven waar rijk zijn je gelijk geeft, en arm zijn je minder dan menselijk maakt. Dat lijkt het geval te zijn als je dit wordt verteld door een humanistische rationalist: “dit is de beste tijd die er ooit is geweest, je bent geen middeleeuwse boer gehurkt in een sloot.”

 Ik heb het gevoel dat je die mythe van progressivisme nodig hebt om ermee door te gaan. Ik erken dat het leuk is dat ik een huis met elektriciteit heb en met al dat soort dingen ben ik een relatief bevoorrecht persoon. Maar we praten over de kloof tussen wat potentieel mogelijk is en wat wordt geleverd.

En ook het feit dat er voor de overgrote meerderheid van de mensen veel meer leed is dan nodig is. Veel meer misleiding. Te veel machtsconcentratie en het veelbetekenende feit dat jouw acties het democratisch proces wensen en niet zullen beïnvloeden.

Filantropisch kapitalisme is als naaien voor maagdelijkheid

Het kapitalisme is de vijand van filantropie. Niet het kapitalisme in zijn oorspronkelijke vorm. Economen zullen je vertellen dat wat we nu geen vrijemarktkapitalisme hebben want laten we eerlijk wezen, de financiële wereld stortte in 2008 in en werd uiteindelijk kunstmatig bijeengehouden door de Staat. Op 13 maart verscheen er een mooi artikel waarin je Bas Jacobs kunt beluisteren in een podcast.

Maatregelen die economen belangrijk vinden

“Economen zijn voor vrijhandel en tegen protectionisme. Economen zijn voor een hard mededingingsbeleid en tegen welig tierende kartels en monopolies. Economen zijn voor een gelijk speelveld voor alle bedrijven en tegen voordeeltjes die sommige bedrijven wel en andere niet krijgen. Economen zijn voor het belasten van grond, onroerend goed en erfenissen en tegen subsidies op vermogensopbouw.”

https://www.vn.nl/effectieve-maatregelen-economen/

Davos schreef op hun website dat de lockdown het stadsleven verbeterde. Ze moeten antimens zijn. Hoeveel oude mensen lijden in een isolement? Hoeveel bedrijven en levens zijn geruïneerd? Hoeveel mensen lijden aan mentale stress?

Hoeveel ziekten blijven er onbehandeld? Zelf wonen ze in paleizen en zijn ze in staat om te wonen en reizen waar ze maar willen Terwijl ze alles bezitten en alle macht hebben, terwijl de meesten van ons volgens hen ‘niets bezitten en gelukkig zijn’.

Dit is wat er gebeurt bij bijvoorbeeld het uiteenvallen van vakbonden dat de meeste mensen in een machtspositie niet de voorwaarden delen van de mensen die ze besturen. Het is alsof je snijdt en zij kiezen.

Maar zoals een van hen het snijdt, kiest de ander, en dan zijn ze meer geïnteresseerd in eerlijkheid. Het feit is dat de meeste mensen in machtsposities suggereren dat deze dingen niet zullen worden beïnvloed door de uitkomsten van de stellingen die ze graag naar voren brengen.

Zoals je ziet is elitarisme het grote probleem. Als je hun doelstellingen kent dan weet je dat er nog veel staat te gebeuren. Hoe snel? Dat is de vraag. Maar ik verzeker je dat het niet lang meer duurt. Of het nu het klimaat of ongelijkheid is.

Stel jezelf nu eens de vraag: 'wie zou er moeten winnen als ze al deze doelstellingen willen behalen?' Juist. Is het dan nog nodig om te stemmen op 17 maart? Dat is aan jezelf. Maar onthoud goed wat ik hierboven heb gezegd en je weet wie de meeste kans heeft om te winnen.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.