43.000 afspraken afgezegd voor AstraZeneca Vaccin

43.000 afspraken afgezegd voor AstraZeneca Vaccin

Er lijkt een engeltje op de schouder te rusten van 43.000 mensen die eigenlijk het AstraZeneca-vaccin toegediend zouden krijgen. Ze hebben het nu voor twee weken stilgelegd omdat er andere klachten zijn geconstateerd dan de al bestaande klachten zoals trombose na vaccineren.

Tot en met zondag 28 maart gaat er volgens Hugo de Jonge niet meer geprikt worden met AstraZeneca. De GGD heeft 29.000 afspraken afgezegd en voor volgende week stonden er 14.000 in de planning.

Het is een experiment

Degenen die eigenlijk een afspraak zouden hebben worden afgebeld voor dit experiment zonder enige statistieken van lange termijn effecten. De korte termijn effecten van het vaccin zijn wel bekend.

Ze zijn in ieder geval erg negatief te noemen als je besluit een vaccinatieprogramma stop te zetten tijdens een coronapandemie. En wat gaat dit voor de maatregelen doen?

Het vaccineren zal nu nog langer duren: het is alsof ze willen dat je schreeuwt of smeekt om dat vaccin. En ik verzeker je, dat willen ze. Ze proberen elke mogelijkheid aan te grijpen om jou te laten grijpen naar een van de vaccins en anders wel de BioNTech/Pfizer of Moderna-vaccin.

Vanuit Noorwegen en Denemarken zijn er ook nog nieuwe meldingen binnengekomen van mogelijke bijwerkingen. Het gaat om ernstige, zeldzame ziekteverschijnselen als stolselvorming en een verlaagd aantal bloedplaatjes (ook wel trombose genoemd) bij mensen van onder de vijftig jaar.

Minister de Jonge: "Cruciaal is de vraag of het gaat om klachten ná vaccinatie, of dóór vaccinatie. Over de vaccins mag geen enkele twijfel bestaan. Ik vind het van groot belang dat de meldingen goed worden onderzocht. We moeten altijd het zekere voor het onzekere nemen, en daarom is het verstandig om nu uit voorzorg even op de pauzeknop te drukken. Ik vaar hierbij volledig op onze experts."

Andere bronnen: DeStentor

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.