Max Verstappen op het punt om derde Formule 1-wereldtitel te veroveren

Max Verstappen heeft dit seizoen zijn buitengewone talent laten zien door bijna alles te winnen wat er te winnen valt. De Nederlandse coureur racet mogelijk komend weekend naar zijn derde wereldtitel. De constructeurstitel voor Red Bull is al binnen dankzij zijn overwinning in de GP Japan, samen met zijn teamgenoot Sergio Pérez.

Vorig jaar werd pas in de achttiende race duidelijk dat Max Verstappen de wereldtitel zou winnen. In 2021 was het seizoen veel spannender. Het was pas in de laatste wedstrijd in Abu Dhabi dat Max erin slaagde Lewis Hamilton in punten te passeren.

Op dit moment is de enige coureur in de Formule 1 die Max Verstappen nog kan verslaan, Sergio Pérez. Maar zelfs dat lijkt nu bijna onmogelijk. Max staat namelijk 400 punten voor op Sergio, die zo'n 177 punten minder heeft. Er zijn nog 180 punten te verdienen in de race in Qatar, met 34 punten voor het Losail International Circuit, naast de hoofdrace en sprintrace.

Het zou zomaar kunnen dat Max Verstappen komende zaterdag de wereldtitel al pakt. Als Sergio, zijn Red Bull teamgenoot, de sprintrace wint, is Verstappen al verzekerd van de titel met een zesde plaats. Als Sergio tweede of derde wordt, kan Verstappen als zevende of achtste eindigen. Verstappen kan zelfs stilstaan als Perez niet op het podium eindigt.

De GP Qatar staat gepland van 6 tot en met 8 oktober. Daarna worden nog vijf wedstrijden verreden op locaties als Mexico, Brazilië, Abu Dhabi en twee in de Verenigde Staten. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat Max Verstappen tegen die tijd zijn derde Formule 1-wereldtitel al heeft gewonnen.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.