Zet NU je wekker en blijf van SLUIMERSTAND af.

Zet je wekker en blijf van de sluimerstand af. Het is tijd om wakker te worden.

Een wekker kan je van tevoren instellen op een tijdstip dat je wakker wilt worden. Heeft iedereen nog wel deze wekker in huis?

Je hebt er vast wel eentje op je mobiel staan toch? Nou, bij deze, roep ik je op tot het zetten van je wekker. In slaap vallen heeft gevolgen.

De klepel

Vroeger had je nog de klassieke wekker dat als mechanische klok dient. Deze moet iedere dag opnieuw opgewonden worden. Er zitten twee grote bellen bovenop, en een klepel ertussen. Je kunt deze wekker aan de achterzijde instellen.

Dan kun je de klok wel hebben horen luiden, maar als je niet weet waar de klepel hangt, heb je er niet zoveel aan. Is het anders niet mogelijk die klepel op een andere plek te plaatsen voor een beter schrikeffect?

Kijk uit voor de wekkerradio

De wekkerradio kan de radio af laten spelen op een vooraf ingestelde tijdstip. Er zal een geluidsignaal komen. Deze wekkerradio heeft helaas ook een ‘inslaapfunctie’. Dit betekent dat de radio na een korte periode weer vanzelf uitgeschakeld wordt. Pas op dat je niet in slaap sukkelt.

De sluimerfunctie

De meest moderne elektronische wekkers komen met een sluimerfunctie. Dit wordt ook wel ‘snooze’ genoemd. Deze is handig voor degenen die eventjes wakker zijn geweest en vervolgens weer in slaap gesukkeld zijn.

De sluimerstand zal een paar keer herhaald worden totdat het definitief wordt uitgeschakeld.

Nu denk je dat je nog wel even kunt blijven liggen, maar hoe vaak is het je al overkomen dat je je dan toch nog verslapen had?

Behoor je tot bovengenoemde groeperingen. Dan roep ik je vandaag nog op die wekker te zetten, en ook echt je bed uit te stappen en wakker te worden.

Kunnen we niet een nieuwe wekker maken? Zo eentje die je in één klap wakker schudt.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.