Joe Biden roept volk op om sociaal afstandelijk te blijven, masker op te zetten en te vaccineren als het jouw beurt is.

Joe Biden ging vandaag live in het Witte Huis om eerbetoon te houden aan de doden die gevallen zijn tijdens de coronapandemie. In Amerika zijn er nu een half miljoen Amerikanen overleden aan het virus.

Hij heeft het volk opgeroepen goed afstand te houden van elkaar, hun mondkapje altijd op te zetten - en te vaccineren als het hun beurt is. Verder wilt hij desinformatie tegengaan. Meer censuur zal meer levens redden, aldus Joe.

Vandaag hebben we een mijlpaal bereikt. 500.000 doden. Meer doden dan de wereldoorlog 1, wereldoorlog 2 en de oorlog in Vietnam gecombineerd. Het zijn meer verloren levens dan ieder ander land op aarde. We herinneren ons elke persoon, en het leven dat ze leefden. Voor mensen die we kenden, mensen waarvan we dachten dat we ze kenden.

De zoon die zijn moeder belde om in te checken, de vaders, de dochter die haar leven leidde, hun beste vriend die er altijd was, de verpleegster en verpleegsters die ervoor zorgden dat hun patiënten wilden leven.

Ik was bij de vaccinatiefaciliteit. Ik liep naar binnen terwijl een vader stierf aan het coronavirus. We kennen allemaal wel iemand, mede-Amerikanen, die een leven van strijd leidden, die 's avonds laat over hun dromen praatten, om het uniform te dragen en geboren zijn om te dienen.

Je voelt je alsof je erin bent gezogen. De woede, de wroeging, de kwestie van het geloof in je ziel. Voor sommigen van jullie is het al een jaar geleden, dag in en dag uit. Ik weet dat wanneer je naar de lege stoel aan de keukentafel staart, je het je herinnert. Ook de verjaardagen, de vakantie zonder ze, de alledaagse dingen, de kleine dingen, de kleine dingen die je het meest mist.

Die geur als je de kast opent. Die bioscoop waar je elkaar hebt ontmoet. De ochtendkoffie die je samen hebt gedeeld. De perfecte toon voor haar lach. Wat was het verlies voor anderen? Als natie kunnen we dit niet laten voortduren. Om te genezen moeten we onthouden.

Ik weet dat het moeilijk is, maar ik beloof het je, zo genees je, je moet niet vergeten dat het ook belangrijk is om dat als natie te doen. Voor degenen die dierbaren hebben verloren, dit is wat ik weet, ze zijn nooit echt weg. Ze zijn altijd een deel van je hart, dat weet ik ook.

En het lijkt ongelooflijk, maar ik beloof je dat je ze in de hemel zult zien. Het zal komen, ik beloof het je, ik zal voor jou bidden. Het is beter dat het eerder dan later komt. Dan weet je dat alles goed komt.

We kunnen een doel vinden dat waardig is voor het leven dat ze leefden, waardig voor het land waar we van hielden, dus vandaag vraag ik alle Amerikanen om degenen die we verloren hebben, te onthouden. En degenen die achterbleven te blijven herinneren.

Maar zoals we ons allemaal herinneren, vragen we ook om in actie te komen, om sociaal afstandelijk te blijven, ons masker op te zetten, te vaccineren als het jouw beurt is, en we een einde moeten maken aan desinformatie. Het heeft al te veel levens gekost.

Het zijn geen democraten of republikeinen die aan het virus sterven. Het zijn onze vaders, onze moeders, onze zoons en dochters, echtgenoten en echtgenotes. We moeten dit samen bestrijden als één volk, als de Verenigde Staten van Amerika, zo gaan we dit virus verslaan.

Het is de enige manier om meer verlies te veroorzaken. Laten we geen verhaal hebben over hoe ver we zijn gevallen, we kunnen weer omhoog klimmen, we kunnen dit doen, om verlies te voorkomen, we hebben moed nodig voor jullie allemaal aan de frontlinie.

Ik ken de stress die het met zich meebrengt, je geeft ons hoop, die ons op de been houden, we laten niemand achter, en hoewel we vernederd zijn, hebben we nooit opgegeven, we zijn Amerika, we kunnen het. en we zullen dit doen.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.