Pandemiewet Spanje: tot wel 600.000 euro boete

Nieuwsbezorger.nl stuitte op een interessant artikel van LNN Media.

Het parlement van Galicië zal de wet goedkeuren die boetes oplegt tot 60.000 euro voor degenen die niet willen vaccineren. Boetes kunnen zelfs tot 600.000 euro oplopen als het een 'zeer ernstig' risico vormt voor de gezondheid van het volk.

Opmerkelijke dingen:

  • Bij de weigering van een burger om zich aan een PCR-test te onderwerpen of om te voldoen aan een verplichte quarantaine, hoewel het de autoriteit zal zijn die bepaalt of dit feit de lichte sanctie - tot 3.000 euro - waardig is. of serieus, tot 60.000 euro.
  • In het bijzonder legt deze wet een boete vast van tussen 1.000 en 3.000 euro voor "de ongerechtvaardigde weigering om zich te onderwerpen aan preventieve maatregelen, bestaande uit vaccinatie of immunisatie voorgeschreven door de gezondheidsautoriteiten, in overeenstemming met de bepalingen van deze wet."

Meerderheid keurt wijziging van Galicisch gezondheidswet goed

De absolute meerderheid van de PP alleen keurt de wijziging van de Galicisch gezondheidswet goed, die Núñez Feijóo heeft gedoopt als "de eerste pandemiewet" in Spanje.

De absolute meerderheid van de PPdeG in het parlement van Galicië zal deze dinsdag met de verwerping van de oppositie de wijziging van de Galicische gezondheidswet goedkeuren, die het mogelijk maakt om verplichte opsluitingen of quarantaines af te vaardigen, sociale interacties te beperken en die boetes oplegt tot 60.000 euro per weigeren te worden ingeënt.

De president van de Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijóo, heeft maandenlang deze verordening verdedigd als "de eerste pandemiewet in Spanje", aangezien het de autonomie zal toestaan ​​om bepaalde beperkingen toe te passen zonder onder de paraplu te vallen van de staat van alarm, die dat betekent voor de oppositie "het beperken van grondwettelijke rechten" met "een permanente staat van alarm".

In het bijzonder legt deze wet een boete vast van tussen 1.000 en 3.000 euro voor "de ongerechtvaardigde weigering om zich te onderwerpen aan preventieve maatregelen, bestaande uit vaccinatie of immunisatie voorgeschreven door de gezondheidsautoriteiten, in overeenstemming met de bepalingen van deze wet."

Zolang de bevoegde gezondheidsautoriteit echter van mening is dat de weigering om de vaccinatie te ontvangen "een risico of ernstige schade aan de gezondheid van de bevolking inhoudt", kan een burger een boete krijgen tussen 3.001 en 60.000 euro.

Dezelfde boetes kunnen worden opgelegd bij de weigering van een burger om zich aan een PCR-test te onderwerpen of om te voldoen aan een verplichte quarantaine, hoewel het de autoriteit zal zijn die bepaalt of dit feit de lichte sanctie - tot 3.000 euro - waardig is. of serieus, tot 60.000 euro.

Het hoogste deel van de boetes, tussen 60.001 en 600.000 euro, is gereserveerd voor situaties die een 'zeer ernstig' risico vormen voor de gezondheid van de bevolking, en kunnen ook leiden tot een verbod op regionale of lokale steun gedurende één tot vijf jaar of de tijdelijke sluiting van een vestiging voor dezelfde periode.

Andere veronderstellingen dat de wet sancties oplegt, zijn deelname aan partijen waarbij de huidige beperkingen niet worden nageleefd, het niet naleven van de openings- en sluitingstijden van panden of zelfs het feit dat de eigenaar van een etablissement de naleving van de sanitaire voorschriften niet garandeert.

In ieder geval heeft de persoon die verantwoordelijk is voor de verdediging van het wetsvoorstel, de populaire plaatsvervanger Encarnación Amigo, tijdens het debat over het initiatief, waarvan de stemming vanmiddag zal plaatsvinden, verdedigd dat 'de veronderstelde verplichte aard van vaccins' niet zo is, maar wat verwijst naar het feit dat de gezondheidsautoriteit "in zeer specifieke omstandigheden kan sanctioneren".

Núñez Feijóo had destijds aan de centrale regering een voorstel gestuurd om de organieke wet van de volksgezondheid te wijzigen om de "rechtsonzekerheid" als gevolg van de alarmtoestand te vermijden, met gevallen zoals de annulering van de sluiting van de hotelsector in de Baskenland.

De oppositie

Deze wijziging van de Galicisch gezondheidswet is fel bekritiseerd door de oppositiekrachten, waarbij de PSdeG-afgevaardigde Julio Torrado het een "juridische onzin" noemde die probeert "grondwettelijke rechten af ​​te snijden door middel van een regionale wet die het Congres en de Senaat wil vervangen".

"Deze wet is een sanctieregeling die tracht de dagelijkse problemen op te lossen die zijn vertraagd en die een enorm gebrek aan nauwkeurigheid kent: ze is te agressief en tracht een permanente uitzonderingsstaat te installeren, ongeacht of er een pandemie is of niet," zei hij.

Ondertussen heeft BNG-parlementariër Iria Carreira kritiek geuit op de formule die is gekozen om de wet te verwerken: in plaats van te worden gepresenteerd door de Xunta de Galicia, is het voorgesteld door de PPdeG-fractie, een beweging 'die probeert controles en rapportages aan degenen die zich indienen een wet voorgesteld door de regering. "

De nationalistische plaatsvervanger verwees specifiek naar de genderstudie van deze wet, die waarschuwt dat, door te voorzien in het verbod op toegang tot overheidssteun voor gesanctioneerde mensen, "het zou kunnen voorkomen dat een slachtoffer van seksistisch geweld hulp ontvangt" als hij een boete krijgt in overeenstemming met de gezondheidswet.

Manifestatie

De wijziging van de Galicisch gezondheidswet heeft ook tot grote controverse geleid onder ontkenningsgroepen: afgelopen zaterdag woonden honderden mensen uit heel Spanje een demonstratie bij in Santiago die werd opgeroepen door het Police for Freedom-collectief met de slogan "Nee tegen de wet Auschwitz", sinds het begrijpt dat deze nieuwe regel een soort "concentratiekampen" voor geïnfecteerde mensen zal creëren.

Vanmorgen hebben tientallen ontkenners geprotesteerd tegen de wet met posters met berichten als 'televisie is het virus', 'met de mensen of medeplichtigen' of 'Feijóo, kom je er niet achter: de Spaanse grondwet heeft zich verzameld voor de Galicisch parlement, wet van hogere rang ".

Bij beide protesten werden demonstranten gezien die geen masker droegen of het droegen.

Hoe ze het voor elkaar krijgen

Ze hebben het daar op het volk gespeeld en gezegd we kunnen geen toerisme meer ontvangen en Spanje draait heel erg op toerisme dus we moeten 70% van het land gevaccineerd krijgen. Als we dat niet voor elkaar krijgen mogen grenzen niet open voor toeristen.

Daar krijg je dan dus uiteindelijk de media die er overheen knalt en propaganda machine gaat draaien met overdrijvingen in berichtgeving zoals dat al bijna 40% gevaccineerd is, terwijl dat 20% is. Zou de teller een keer op de 40% komen, dan zeggen ze 70% gevaccineerd. De groepsdruk neemt op die manier toe.

Vervolgens wordt er gesmeten met verwijten naar het volk toe die de vaccinaties nog niet genomen heeft en worden op deze manier heel erg onder druk gezet of nu dan ook verplicht, anders volgt boete, want zij zijn straks de verantwoordelijken voor het falen van het land.

En iedereen moet daaronder lijden want dan kan niemand open door de mensen die geen vaccinatie nemen. En zo luizen ze je soort van erin dat je alsnog de vaccinatie neemt, puur uit geloofsovertuiging dat je er nog uit gaat komen, maar regeltjes worden er ook niet beter op.

Bron vertaald naar Nederlands: Elespanol.com

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.