Media onnodig bezig met angst aanjagen

Nu.nl kwam met een artikel (lees hier) over de nieuwe variant B.1526.

Hier hebben we een artikel (lees hier) voor je gevonden die aantoont dat je je helemaal geen zorgen hierover hoeft te maken.

Het artikel op Nu.nl kan je even laten schrikken, maar we kunnen je geruststellen; er zijn weer nieuwe vaccins op komst!

Hieronder het artikel van Straitstimes.com naar Nederlands vertaald:

Onderzoekers hebben op woensdag laten weten dat er een nieuwe coronavirusvariant toeneemt in New York City. Het gaat om de variant die eerder in Zuid-Afrika is ontdekt. Deze staat bekend als de B1526.

Voor het eerst werd het geïdentificeerd in monsters die in november in New York waren verzameld. Halverwege februari hadden ongeveer 12 procent van de coronagevallen dit virus bij zich, zeiden de onderzoekers.

In gepubliceerde onderzoeken staat deze variant beschreven. Deze is deze week online gepubliceerd door het California Institute of Technology. Geen van de onderzoeken is nog beoordeeld door experts van buitenaf.

De Columbia-onderzoekers zeiden dat een analyse van openbaar beschikbare databases geen hoge prevalentie aantoonde van coronavirusvarianten die onlangs zijn geïdentificeerd in Zuid-Afrika en Brazilië in casusmonsters uit New York City en omliggende gebieden.

"In plaats daarvan vonden we grote aantallen van deze zelfgekweekte afstamming", zei dr. Anne-Catrin Uhlemann, assistent-professor in de afdeling infectieziekten aan het College of Physicians and Surgeons van Columbia University, in een verklaring.

De Columbia-studie wees uit dat B1526 enkele verontrustende kenmerken deelt met B1351, de variant die voor het eerst werd geïdentificeerd in Zuid-Afrika, en P1, die voor het eerst werd geïdentificeerd in Brazilië.

Verschillende onderzoeken hebben gesuggereerd dat die nieuwe varianten resistenter zijn tegen sommige bestaande vaccins dan eerdere versies van het coronavirus.

De onderzoekers zeiden dat de belangrijkste zorg een verandering is in een gebied van het spike-eiwit van het virus, genaamd E484K, dat aanwezig is in alle drie de varianten. Aangenomen wordt dat de E484K-mutatie de immuunrespons van het lichaam op het virus verzwakt.

Studies hebben aangetoond dat recent gelanceerde coronavirusvaccins het virus waarschijnlijk nog steeds neutraliseren en beschermen tegen ernstige ziekten, zelfs voor infecties met nieuwe varianten.

Vaccinfabrikanten werken ook aan de ontwikkeling van booster-shots om gemuteerde versies van het virus te bestrijden.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.