Mark Rutte: waanzin om avondklok te schrappen.

Mark Rutte vindt het waanzin om avondklok te schrappen van lijst met buiten proportionele maatregelen.

Eerder vandaag heeft Stichting Viruswaarheid de rechtszaak gewonnen waarmee zij de avondklok van tafel hebben geveegd. De rechter was het met hen eens.

Helaas gaat het niet zo gemakkelijk in Nederland. De overheid is intussen in hoger beroep gegaan. Ferd Grapperhaus is al druk bezig met de spoedwet om de avondklok alsnog te kunnen handhaven.

Onze vriendelijke Minister President gooit ook roet in het eten. Hij wilt dat de avondklok zo snel mogelijk weer in het pakket met maatregelen komt te staan.

Het blijkt dat het kabinet mogelijk een verkeerde wet heeft gebruikt en er geen sprake is van een 'bijzondere spoedeisendheid' voor het instellen van de avondklok.

Per direct is deze ongeldig verklaard door de rechter. De rechter versprak zich nog wel even door de groep ‘Viruswaanzin’ te noemen. Jeroen Pols sprak van een vooringenomen houding, maar mocht zijn mond in de rechtszaal niet open doen. Zou die dat wel doen? Dan zou de rechter de beveiliging opdragen, hem te begeleiden richting de uitgang.

De rechter was van mening dat het niet duidelijk is gemaakt wat voor effect de avondklok heeft op het virus zelf. Tegelijkertijd werd namelijk het dringende advies gegeven voor één persoon maximaal op bezoek. Volgens de rechter is er nooit goed naar het volk gecommuniceerd waarom deze avondklok geldt.

In totaal zijn er 26.000 boetes gegeven aan mensen die na de avondklok alsnog naar buiten zijn gegaan. Of deze boetes worden kwijtgescholden op basis van deze uitspraak, is nog maar de vraag. Wel heeft Michael Ruperti (advocaat) aangegeven dat hij al honderden mensen heeft met een verzoek om in te dienen bij Ferd Grapperhaus.  

Hoewel de rechter dinsdag eerder heeft besloten de avondklok te schrappen van de lijst, is de overheid in verweer gegaan. Dit wordt nu in de wrakingskamer besproken De rechter zei dat er onvoldoende onderbouwing is voor het blijven aanhouden van een avondklok.

Rutte is echter meer vol van zichzelf want die weet al precies wat ze in moeten brengen om de rechter uiteindelijk toch te overtuigen voor het van kracht maken van de avondklok.

De overheid wilt de avondklok er tot vrijdag inhouden tot de rechtszaak is geweest waarbij ze in beroep gaan om de avondklok terug te brengen in onze samenleving. Jeroen Pols heeft duidelijk aangegeven dat dat niet kan omdat ze zich niet genoeg hebben kunnen inlezen en daarom geen oordeel op het vonnis kunnen geven.

Eén van de inhoudelijke en juridische argumenten die Mark Rutte aan zijn kant zou kunnen hebben is een nieuw opgedoken variant die veel besmettelijker en gevaarlijker zou zijn. Het gaat om de mutatie E484K die al meerdere keren is teruggevonden in de Zuid-Afrikaanse, Braziliaanse en Britse variant.

Of de avondklok echt opgeheven blijft, of er weer terug ingebracht wordt, is nog maar de vraag. Het kabinet heeft het namelijk nog iedere keer bij het rechte eind gehad. Wellicht was iedereen al verbaasd dat überhaupt deze uitspraak is gedaan door een rechter.

Maar het is positief vooralsnog. En je wilt niet elke keer negatief denken in deze al zeer negatieve huidige situatie. Misschien is het eens hoog tijd om wat goed nieuws op onze plaat te krijgen. Is de actiegroep Viruswaarheid daartoe in staat? Wij zijn benieuwd.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.