Avondklok blijft: Donkere wolken, maar geen regen

Vandaag kreeg de groep Viruswaarheid het voor elkaar de avondklok eraf te halen. Helaas was dit van korte duur omdat de overheid het hier niet mee eens was.

Het kabinet is direct in verweer gegaan om deze vonnis toch op te schorten. Kortom, de avondklok blijft van kracht. Aankomende vrijdag gaat de zaak verder. Een paar dagen later zal de uitspraak zijn.

Donkere wolken en zware storm op komst

Hoewel er voorheen werd gesproken door de rechter dat er inhoudelijk niet ingegaan kon worden op de zaak, werd toch de Jaap v Dissel aangebracht als getuige. Hij mocht wat cijfers en statistieken voorleggen, en daarbij gaf hij aan dat er donkere wolken en een zware storm op komst zijn als we de avondklok eraf halen.

Jeroen Pols had ook nog iets op te merken: "Er komen donkere wolken, maar er is nooit regen."

De advocaat gaf nog duidelijk aan dat als je de avondklok schrapt van de lijst van maatregelen, iedereen wellicht feest zou vieren en dat kan weer leiden tot extra besmettingen, en die besmetten ook weer anderen, je kent het verhaal wel. Zoals altijd smijten met verwachtingen en preventief handelen is het enige dat in hen opkomt.

Belangen van De Staat zijn te belangrijk

De Staat heeft aangegeven de avondklok te willen behouden totdat de zaak inhoudelijk aan bod is geweest in hoger beroep. De rechter gaf aan dat de belangen van De Staat een grote rol hebben gespeeld in het opschorten van het vonnis eerder die dag.

De overheid wilt geen jojo-effect hebben door het wegnemen van een avondklok en het opnieuw aanmaken van een spoedwet om de avondklok er weer in te brengen. Tot die tijd willen zij dat de avondklok van kracht is. Mensen zouden het dus willen vieren en daardoor meer bijeenkomen.

Willem Engel kwaad

“Onacceptabel! Je zult je zelf moeten verantwoorden voor de rechter”, zijn de laatste woorden die Willem Engel er nog uit kon brengen voordat de zitting gesloten werd.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.