Hoe heeft de manier waarop middelen worden verdeeld, invloed op het soort filosofieën waarin we leven?

Dat heeft een directe invloed op elk aspect van het leven. Ik geef je een voorbeeld. Als materialisme waar is als een metafysica, dan zijn alles wat bestaat, materiële entiteiten. Geest, inzicht, volwassenheid, wijsheid, dit wordt allemaal verondersteld als kortstondige bijproducten te zijn van bepaalde materiële organisaties.

En als je sterft, sterven al je inzichten, al je wijsheid, je volwassenheid, ze sterven samen met jou. En alles wat achter deze zaak is, als je gelooft hierin. Of dit het hoofdverhaal wordt van een cultuur zoals die al zo'n 200 jaar van ons, of van ons is geworden, dan is het enige denkbare doel van het leven, de enige denkbare betekenis van het leven het verzamelen van materiële dingen. Want er is niets anders, er komt niets anders in beeld.

En als je de middelen beheert om de materiële dingen te maken en te verspreiden die iedereen probeert te verzamelen, dan heb je een grote mate van controle over het leven van mensen omdat hun psychologie hen kwetsbaar maakt voor dat soort dingen. Stel je nu een wereld voor waarin iedereen zich ervan bewust was dat wat eigenlijk het primaire is wat werkelijk bestaat, de geest is, en dat wat we materie noemen, slechts een verschijning is van mentale processen.

Dus de innerlijke mentale processen lijken te meten als de patronen van de hersenactiviteit en de mentale processen in het algemeen. De geest van de natuur verschijnen voor ons als melkwegstelsels, quasars, zwarte gaten, zonnen, planeten en manen. Als je dat zou begrijpen, zou je meteen zien dat het echte en enige mogelijke doel van het leven is om volwassen te worden binnen de collectie, niet in het verzamelen van objecten. We zijn hier om inzichten te verzamelen.

We zijn hier om te evolueren, niet alleen intellectueel, maar mentaal als geheel. Als je wijs bent geworden tegen de tijd dat je op je sterfbed ligt, heb je een goed leven gehad en je wijsheid zal niet verdwijnen, maar zal worden uitgezaaid in de rest van de natuur. Op het moment dat je als individuele entiteit niet meer bestaat, als dat is hoe iedereen weggaat, kun je mensen niet controleren door de wortel van een nieuw paar schoenen voor ze te hangen. Het is een heel ander balspel.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.