Coronatestcertificaten in de vorm van stickers & elke twee dagen testen

Jongeren worden beloond met stickers na het doen van snelle antigeentests om de twee dagen om nog toegelaten te worden tot Oostenrijkse scholen.

Aanstaande maandag gaan de Oostenrijkse scholen weer in bedrijf na de shift en afstandsonderwijs van de afgelopen maanden. De scholen worden dan ook de "bevoegde instantie" die coronatestcertificaten kan afgeven. Als je mee wilt doen aan de les, moet je elke twee dagen een snelle antigeentest doen. In de toekomst zullen deze tests worden gedocumenteerd door een sticker in een pas die 48 uur toegang geeft tot sportverenigingen, zwembaden of herbergen.

"We maken het gemakkelijk, bijna speels", zei minister van Onderwijs Heinz Faßmann (ÖVP) woensdag op een persconferentie in Wenen over het concept op basis van verzamelpassen met korting of albums met verzamelstickers. Een digitale oplossing voor alle bevoegde instanties zou ideaal zijn, maar was in korte tijd niet haalbaar. Aan de andere kant kan de afgifte van een certificaat niet worden afgenomen voor maximaal 2,4 miljoen tests die per week moeten worden gedocumenteerd, alleen leraren zouden er een moeten ontvangen. "We wilden hier geen papierwirwar maken", zei Fassmann.

De leerlingen gebruiken een vel papier gedecoreerd met een ninja, dat ruimte heeft voor drie stickers per week en dat opgevouwen ruimte moet hebben in de portemonnee. Nadat de toets is afgerond, wordt de sticker door de leerling of door de docent geplakt.

Vooral anterionasale snelle antigeentests ("neusboor" -tests) worden nog steeds gebruikt. Het systeem moet echter worden omgeschakeld naar producten die wat gecompliceerder te hanteren zijn, maar betrouwbaarder. Vanaf juni zullen ook de basisscholen van het 3e en 4e leerjaar worden overgeschakeld naar de tests waarbij pipetteren nodig is, in navolging van de schooltypes voor 14-plussers.

Tegelijkertijd wordt het gebruik van PCR-tests verder getest in een pilootproject in Wenen. De eerste pogingen op tien middelbare scholen waren veelbelovend, meldden de Weense Onderwijsraad Christoph Wiederkehr (NEOS) en Gezondheidsraad Peter Hacker (SPÖ) op de gezamenlijke persconferentie. Nu wordt de logistiek ook getest op andere soorten scholen zoals basisscholen. Als dat werkt, is een wijdverbreid gebruik gepland vanaf de herfst.

Over het algemeen is Faßmann optimistisch over de laatste schoolweken in volle gang: naast de tests draagt ​​ook het toenemende aantal gevaccineerde opvoeders bij aan de veiligheid. Faßmann gaat uit van een quotum tussen tweederde en driekwart, rekening houdend met alle vaccinaties (risicopatiënten, familieleden van zwangere vrouwen, werknemers van blauwlichtorganisaties), en de trend stijgt. Bovendien zijn er over het algemeen dalende aantallen infecties.

Op de scholen zelf is het aantal besmettingen laag. Bij de reguliere antigeentesten neemt het positieve percentage onder docenten gestaag af, onder studenten blijft het constant rond de 0,08 procent. In de laatste run van de PCR-schoolgorgelstudie was er slechts één niet-gerapporteerd aantal van 18 positieven onder 7800 geteste mensen. In Wenen worden volgens Wiederkehr constant ongeveer 250 besmettingen per week geregistreerd op kleuterscholen en scholen.

"We zijn goed voorbereid op de laatste schoolweken", zei Faßmann, verwijzend naar educatieve maatregelen zoals aanvullende lessen, de zomerschool en meer psychologische zorg.

Bron: w24.at

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.