Biometrische massasurveillance dreigt in Nederland

Wat moet je ervan voorstellen? Veel camera’s worden opgehangen in steden of op specifieke plekken (eerst als experiment) en alle beelden zullen ze goed observeren, analyseren en beoordelen. Het gedrag van de mens - kleding, kapsels, het gezicht (gezichtsherkenning), houding of wat maar zichtbaar is - wordt volledig geobserveerd. Slimme camera’s zou je het kunnen noemen. Vanuit alle hoeken en gaten wordt alles gefilmd en geobserveerd. In China zijn ze al bezig ermee. Je gaat je gedrag afstemmen met de gedachten dat je in de gaten wordt gehouden. Digitale dictatuur en je vrijheid wordt ingeleverd.

Je zult nooit meer zelf dingen kunnen bepalen. Een sociaal kredietsysteem waar je wordt beloond en bestraft. Ieder mens is uniek en iedereen heeft een andere beleving. Er wordt verteld dat je juist zo veilig mogelijk bent en je perceptie verandert mee voor wat je denkt over wat privacy inhoudt. Je zult anders denken, anders spreken en anders handelen.

Elk gedrag zal gemeten worden. Ook de verhouding tussen mensen die geobserveerd worden. Er was al eerder een voorstel voor het inbrengen van massasurveillance. Alle uitgaven boven een bepaald bedrag moet gemonitord worden als voorbeeld nemend. En dan kunnen ze die grens altijd omlaag brengen.

Bovendien moet je niet op voorhand denken dat het goed is dat je privacy geschonden wordt. Al zal het niet als geschonden privacy voelen als je eenmaal in de psychose bent belandt waar het heel normaal is dat je constant gefilmd wordt en bekeken wordt op basis van je gedrag en houding naar anderen of jezelf toe.

Hoewel je denkt niets te verbergen te hebben, heeft iedereen wel iets te verbergen. En wanneer ze dat geheim van jou ontdekken, zal je direct gestraft worden. Wanneer er extra regels ingebracht worden dan ben je er niet op voorbereid voor waar je je aan moet houden. De regels zullen bepalen wanneer je gestraft of beloont wordt.

Als voorbeeld; racisme zal strafbaar zijn en punten in aftrek betekenen; weinig Co2-uitstoot wordt beloont; afstand houden tijdens een pandemie wordt beloont; mondkapje dragen zal ook beloont worden. Het is maar net welke psychose op dat moment speelt, want er zijn teveel psychoses die tegelijkertijd naast elkaar lopen.

Het wordt nu weer verkocht aan ons met het verhaal dat ze ons veilig kunnen houden. Tevens kun je in het puntensysteem heel goed mensen van elkaar onderscheiden en een afkeer krijgen naar elkaar. Je zult mensen anders bekijken als ze veel punten aftrek hebben.

Het sociale kredietsysteem toornt aan de grondrechten van de democratie. We moeten niet afwachten tot de EU dit systeem erin gebracht heeft. Je wordt namelijk enorm beperkt van je vrijheid vanaf het moment dat het eenmaal staat.

Een klein deel zal het volledig eens zijn met de overheid, een ander deel zal twijfelen en een groot deel zal tegen zijn. Maar de overheid neemt altijd besluiten die tegenovergesteld zijn van hetgeen dat het volk zou willen zien dat er besloten wordt.

Wat is biometrische massasurveillance?

Biometrische massasurveillance is het observeren en monitoren van het gedrag van de mens en het belonen en bestraffen op basis van je gedrag. Het belonen en straffen werkt d.m.v. punten in een sociaal kredietsysteem.

Is biometrische massasurveillance gevaarlijk?

Ja, het toornt de grondrechten van de democratie. Je zult volledig moeten handelen naar de regels die op dat moment gelden. Het is lastig te bepalen welke regels Nederland zal hanteren op plekken waar massasurveillance zou plaatsvinden.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.