Binnen voorlopig geen versoepelingen mogelijk volgens burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio’s

Als het aan de burgemeesters ligt dan is voorlopig onmogelijk binnen met versoepelingen te komen. Volgens hen is het logischer om buitenactiviteiten meer ruimte te bieden met opkomende mutaties van het virus.

Volgens voorzitters van de veiligheidsregio’s is het beter om buiten meer te versoepelen in plaats van binnen. Buiten worden veel minder mensen besmet. Met warmere en langere dagen in opkomst, zullen meer mensen de deur uit gaan, wordt er aangegeven door meerdere burgemeesters.

Kappers deuren open op 2 maart?

Als we het OMT-advies strikt moeten nemen, dan is een versoepeling nu dus helemaal niet mogelijk. Hoe zit dat dan met de kappers die hun deuren weer open mogen doen op 2 maart?

Al eerder is aangegeven dat we met drie weken langere avondklok moeten zitten want anders was het zelfs niet mogelijk de deuren van de kappers te openen. Het is iedere keer de verantwoordelijk afschuiven op anderen.

Mensen worden tegen elkaar opgezet

Als mensen nu schreeuwen dat ze liever de avondklok eraf hebben, schoppen ze de kappers weer tegen het been. En andersom net zo. Kappers willen ook weer graag aan de slag. Maar hoe zit het met de winkels en horeca die nog altijd gesloten moeten blijven? Die te weinig steun krijgen om hun kop nog boven water te houden?

“Wij zitten op een splitsing der wegen. Er is een dreiging van mutaties waardoor weinig ruimte voor versoepeling mogelijk is”, zegt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls.

Eindoordeel

Het is soms goed om een beetje vooruit te lopen op de situatie. Al wordt dat door velen als ‘complot’ gezien. Net als dat we constant bezig moeten zijn wat de gevolgen zijn van elke handeling in ons dagelijks leven als het aankomt op het bijdragen aan het aantal besmettingen van het coronavirus.

Er gaat in ieder geval weer een enorme discussie ontstaan over wat wel of niet open mag. Er wordt altijd weer een doelgroep harder geraakt dan de ander. De minderbedeelden worden armer. De rijken worden rijker. Al zullen de kappers niet zo rijk worden van de triage die het met zich meebrengt voordat je uiteindelijk bij een kapper in de zaak kunt plaatsnemen.

En denk je nu echt dat kappers zomaar zonder strikte eisen te stellen open mogen? Er zullen wel weer extra regels door hun neus worden geboord net zoals met de basisscholen is gebeurt.

Testen, testen, testen. Eindeloze processen van testen en nog eens testen. Een vicieuze cirkel met testen en testen. Ja, testen. Of ben ik nog iets vergeten? Vaccinaties, vaccinaties… weet je wat, laat maar.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.