Bewijs dat testen & vaccineren een eeuwig voortdurend proces blijft.

Op dit moment zijn meerdere bedrijven (IBM, Mastercard, Mayo Clinic Platform, ID2020, Accenture, Lumedic en World Travel and Tourism Council) bezig om met oplossingen te komen voor de goede gezondheidspas.

Deze gezondheidspas zal nodig zijn voor als je bijvoorbeeld op reis wilt of ergens naar binnen waar een vaccinatiebewijs geldt. Grappige feit is dat ze in Bangladesh al bezig zijn met experimenteren.

Om preciezer te zijn in Mayanmar, waar toevalligerwijs het leger een staatsgreep heeft gepleegd, en ruim 23,000 gevangenen los hebben gelaten. Als je meer wilt weten over hoe ze dat gaan uitvoeren, lees dan verder.

Ze willen dat individuelen zich kunnen bewijzen op papier of via een QR-code op je telefoon. De enige reden dat je jezelf op papier kunt bewijzen is in het geval je telefoon leeg zou zijn, want het liefst hebben ze dat je helemaal geen contact met anderen meer hebt.

Een van de mogelijke oplossingen is identiteitsbinding. Dit is de binding van de doorgelichte geclaimde identiteit aan het individu (door middel van biometrie) volgens de uitvaardigende autoriteit. Vertegenwoordigd door een identiteitsbewijs van de uitgever die wordt gedragen door een PIV-referentie).

Het is iets om in gedachten te houden als ze al nadenken over het inbrengen van een identiteit via biometrie. En hoe zal dat dan gaan? Hoogstwaarschijnlijk via het vaccin. En welk vaccin wordt daar voor gebruikt? Dat is nog maar de vraag.

Verder speelt iProov ook een belangrijke rol waarmee je met Artifical Inteligence jezelf kunt identificeren en ze direct zien of je wel gezond bent. Dit kan door middel van het iris van je oog (brengen ze dan weer iets in). Grappig is dat iProov al gesteund wordt door ING en de Rabobank. Het gaat stapje voor stapje steeds verder.

Een van de antwoorden die we alvast voor je hebben is dat het testen door blijft gaan tijdens het proces van het vaccin. En de vaccinaties gaan uiteindelijk ook verder vanwege mogelijke uitbraken van Covid-19 varianten in het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Zuid-Afrika.

Dit is wat de CEO van Mayo Clinic Platform te zeggen had:

"Ik wil een gezondheidsperspectief bieden. Denk aan de afgelopen tien maanden samen als wat ik de vijf stadia van Covid-19 noem. We begonnen met isolatie, we maakten ons zorgen over PPE, waar halen we maskers vandaan, hoe bewerkstelligen we onderdak, en toen begonnen we ons erop uit te trekken, en toen begonnen we ons zorgen te maken over testen, hoe krijgen we antigeen, antilichaam , moleculaire of andere tests.

En hoe traceren we contacten, als we uitgaan, met wie hebben we contact gehad? Daarna gingen we verder naar een tijdperk van genezingen. Kunnen we herstellend plasma, remdesivir, of andere medicijnen gebruiken, en dan vaccins.

Nu we bij het ‘nieuwe normaal’ komen in onze wat zieke post-gevaccineerde staat noemt, is het heel duidelijk dat we vaccinatiegegevens nodig zullen hebben. Een vrijwillig mechanisme, en dat wil ik benadrukken, een vrijwillig mechanisme, een hulpmiddel dat een persoon kan gebruiken om een ​​evenement bij te wonen of weer aan het werk te gaan als hij dat nodig acht.

Naar mijn mening zal er altijd een keuze zijn, zoals we al zeiden. Ik bedoel, het testen zal doorgaan, je zou je kunnen voorstellen dat sommige mensen zullen zeggen: ‘Oh, ik ga een PCR-test krijgen, en ik draag het bewijs van de test bij me op mijn telefoon.’ Anderen zullen zeggen; ‘Ik word ingeënt, en dan heb ik het vaccinatiebewijs of heb ik het digitaal op mijn telefoon.’

Er is een idee van de tools zodat we onweerlegbare referenties hebben, of het nu gaat om testen of vaccinatie, het is zo belangrijk voor maatschappelijke veerkracht en om terug te keren naar een nieuw normaal.

Nog iets waar ik graag over zou willen nadenken, vlak voor deze sessie sloot ik me aan bij mijn collega's voor een nationale discussie over de Covid-19 varianten die in opkomst zijn in Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië.

En nogmaals, dit is natuurlijk niet om mensen in paniek te brengen, maar deze varianten laten ons zien dat er nieuwe vaccins en nieuwe therapieën nodig zullen zijn die ik nodig heb om met varianten om te gaan.

Dus als iemand op dit Webinar denkt dat het binnen maanden klaar zou zijn, en waarom hebben we deze referentie nodig? Het antwoord is dat met de variantie die we zien aankomen, dit zeer waarschijnlijk een maatschappelijk nieuw normaal wordt.

Dat we van plan zullen zijn om ons getuigenis te geven over testen en vaccineren. Niet alleen voor Covid-19, maar ook voor varianten en nieuwe infectieziekten die we voortdurend zullen zien.

Ik kijk er dus naar uit om met deze groep aan de tools te werken, want het gaat er echt om dat individuen die vrijwillig in staat worden gesteld weer tot leven te komen en op een privacybeschermende manier te werken die niet kan worden aangepast en door iedereen in het ecosysteem kan worden vertrouwd."

Andere bedrijven die met hun samenwerken zijn onder andere:

 • Global Privacy & Security by Design Centre
 • Grameen Foundation
 • Hyperledger
 • idRamp
 • International Chamber of Commerce (ICC)
 • iProov
 • Linux Foundation Public Health
 • Lumedic
 • Mastercard
 • MIT SafePaths
 • National Aviation Services (NAS)
 • Panta
 • PathCheck Foundation
 • Prescryptive Health
 • SITA
 • STChealth
 • Trust Over IP Foundation
 • ZAKA

Als laatste willen we nog zeggen dat de bescherming van vaccins tegen COVID-19 (Zuid-Afrikaanse variant) van 95% tot 85% al gezakt kan zijn volgens het Mayo Clinic zoals je in deze video kunt zien.

Dat zou dus betekenen dat de Zuid-Afrikaanse variant een hele heftige moet worden. Want dat is hetgeen dat de vaccins niet tegen kunnen houden. Of er moet weer een nieuw vaccin ontwikkeld worden.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.