Zijn besmettingen op basisscholen al een feit of behoort dit tot een complot?

De basisscholen mochten op 8 februari eindelijk hun deuren weer openen. De kinderen konden opgelucht ademhalen, althans, was dat wel zo? Extra ingebrachte regels waren de anderhalve meter afstand goed bewaren indien mogelijk, mondkapjes op in de klassen 7 en 8, ramen open voor betere ventilatie en het testen van kinderen als er iemand in de klas besmet is geraakt of er vermoedens zijn of een positieve test heeft gehad.

Uit meerdere berichtgevingen is het duidelijk dat ouders zijn opgebeld door directeuren van scholen (Harderwijk). Deze directeuren hadden klaarblijkelijk aangegeven dat het kind van de ouder besmet is met corona. Dit gebeurde op een zondag.

Ten eerste is de vraag of zo'n directeur in staat is om vast te kunnen stellen dat iemand besmet is met het coronavirus of positief is in zekere zin.

De tweede vraag is waarom belt de directeur van de school op een zondag, en wist hij dit niet al op de vrijdag te vertellen?

Dus de derde vraag die geldt is hoe deze directeur deze bevestiging heeft binnengekregen en/of anderen positief zijn verklaard.

Dit betekent ook dat we vandaag nog berichtgevingen in de media gaan krijgen over veel meer extra besmettingen. Bovendien zullen de kinderen van de opgebelde ouders hoogstwaarschijnlijk 10 dagen in quarantaine moeten terwijl de vakantie bijna ingaat.

Ze weten het altijd wel weer leuk te brengen. Het is nu alleen maar afwachten wanneer de extra besmettingen weer gaan oplopen, en of de basisscholen hier dan de schuld van zijn. En of die kinderen dan ook echt 10 dagen verplicht binnen moeten gaan zitten.

Nu liet De Stentor ook al weten dat er zorgen waren in Harderwijk. Dat werd op maandag gepost op de nieuwssite. De vraag is of deze telefoontjes naar ouders al enige zorg met zich mee hadden moeten brengen.

Uiteindelijk niet heel erg verontrustend omdat het om 29 positieve besmettingen zou gaan op basis van 100.000 inwoners. Staphorst was ook een van de uitschieters, zoals al vele keren dit jaar.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.