5 grootste frustraties tijdens coronacrisis

Mensen die al goed snel wakker waren die zijn tegen veel frustraties aangelopen in de afgelopen tijd. Vooral in de laatste paar maanden zijn er veel extra maatregelen doorheen gedrukt zonder echt de mening van het volk aan te horen.

De VOLKSGEZONDHEID staat voorop zoals ze zeggen. Helaas is de nevenschade enorm als het aankomt op de toegelegde maatregelen.

Anderhalve meter afstand, mondkapje, testen, avondklok en vaccinaties zijn een van de belangrijkste punten die tot veel frustraties onder de mens hebben geleidt. Hieronder geven we een korte uitleg over ieder punt en waarom mensen zo gefrustreerd zijn.

Degenen die hun OGEN NIET GEOPEND hebben, zullen zich hier minder mee verbonden voelen. Die raad ik dan ook aan om snel weg te kijken, een wijntje erbij te pakken, en Netflix op te zetten.

Afstand bewaren leidde tot grote frustraties, eenzaamheid, depressies en potentieel extra doden onder ouderen doordat de gezondheid hierdoor verminderde.

Anderhalve meter afstand

De anderhalve meter afstand regel is op 23 maart 2020 ingevoerd. Vanaf die tijd is het enkel nog bergafwaarts gegaan als het aankomt op beperkingen die opgelegd werden. De 1,5 meter kan gezien worden als een van de heftigste maatregelen omdat het volledig het sociale contact afneemt.

Ouderen zijn eenzaam, jongeren vinden minder intimiteit onder elkaar, mensen raken juist meer van elkaar verwijderd. Vrienden verlies je uit het oog. Minder vrienden worden nog gemaakt.

Met de anderhalve meter afstand regel hebben bovendien veel horeca gelegenheden niet meer de mogelijkheid gekregen om volledig te functioneren, en zijn uiteindelijk gesloten.

De economie is door deze regel enorm gedaald en het heeft geleid tot vele ontslagen en werkloosheid in Nederland. Steeds meer mensen moesten thuis werken en sociale activiteiten werden afgeraden.

De horeca ligt helemaal plat en kapperszaken moesten gedwongen sluiten (wil niet te diep in detail treden over alle sectoren die kapot gaan).

De detailhandel begint nu met klagen, en vergeten dat de horeca al vanaf het begin goed hard is aangepakt. Familiebedrijven bestaan allang niet meer en kermissen kom je misschien nooit meer tegen. Thuis mag je nog maximaal 1 persoon per dag ontvangen. Dit waren er eerst 3, toen 6, toen 3, en terug gebracht naar 1.

Het is dan ook zo jammer dat de maatregelen blijven gelden terwijl de meeste mensen zich hier goed aan proberen te houden. En het betekent niet dat de mensen die op het internet hierover klagen dat zij zich niet aan de maatregelen houden.

De anderhalve meter afstand regel zijn we allang voorbij en zijn we akkoord mee gegaan in de zin van ‘wij houden rekening met jou’ als je echt bang bent om het virus op te lopen.

Maar dan komt het gevreesde mondkapje in beeld. Daar heb je dan niet zo’n zin in. Je bent nog altijd aan het tegenstribbelen en zonder mondkapje in de supermarkten zorgt ervoor dat je een aantal verwijten naar je hoofd gesmeten krijgt.

Je neemt het voor lief, je weet wel beter. Ze zijn misleid, angst ingeboezemd. Je kunt het ze niet kwalijk nemen. Bovendien is de autoriteit van bovenaf erg hoge druk aan het uitvoeren op winkelmedewerkers.

Afgelopen week zijn er nog berichten uitgegaan dat medewerkers er zelf op gewezen werden het mondkapje goed te dragen. Supermarktmedewerkers bleken het mondkapje te vaak onder hun neus te dragen en klanten zouden daarover geklaagd hebben.

Het is de mens die de ander dingen misgunt, de empathie graag opwekt, en een ander wilt laten doen zoals zij zelf zouden handelen, die ervoor zorgen dat dit in stand blijft.

In ieder geval, veel lastige situaties dus laten we verder gaan met de volgende frustratie tijdens de corona crisis, namelijk het mondkapje. Waarbij je geen glimlachen meer kunt zien.

En we moeten blij zijn toch? Ja, dat is pas in 2030 volgens Klaus Schwab. Dan zullen we helemaal niets meer bezitten en moeten we blij zijn. Misschien dat we het mondkapje wel nog mogen houden.

mondkapje frustratie
Het mondkapje heeft tot veel frustraties geleidt. Bovendien is er geweld door ontstaan in supermarkten en vele boetes opgelegd onder de Nederlandse bevolking.

Mondkapje

Op 1 juni kwam de regel voor het mondkapje erin. Deze moest vanaf die tijd gedragen worden in de treinen en anders riskeerde je een boete van 95 euro.

Vervolgens werd dit ook sterk aangeraden in supermarkten maar werd de autoriteit verlegd naar de winkels zelf. Enkel in de spoedwet is de maatregel voor het verplichte mondkapje opgenomen.

Het mondkapje moet tegenwoordig ook verplicht op onder jongeren op scholen in de groepen 7 en 8. Vandaag de dag klaagt bijna niemand meer over het mondkapje of hebben zijn zelfs mensen die er zwaar op tegen zijn, het maar gaan dragen, puur om discussies te voorkomen. De angstcultuur neemt toe in basisscholen en ouders vrezen voor het ergste.

Bovendien worden er groepen gemaakt voor leerlingen die thuis online les mogen hebben terwijl de andere helft wel fysiek les krijgt. De verdeeldheid wordt alleen maar groter. Gelukkig hoeven ze het mondkapje niet op terwijl ze zitten maar daar wordt vast nog een regel voor ingebracht als het vaccineren niet snel genoeg verloopt.

Hoelang moet het gaan duren voordat kinderen die in lagere klassen zitten ook het mondkapje moeten dragen? Hoe kunnen we toestaan om kinderen een mondkapje op te zetten terwijl er duidelijk wordt gezegd dat je bedrag hiermee beïnvloed wordt. Het zijn de woorden van één van de politici van ons kabinet.

Het is pure schijnveiligheid. Waarom moet de overheid onze kinderen beïnvloeden op hun gedrag in hun jongere jaren? En wie zijn de ouders die hun kinderen laten testen of juist voor dit beleid zijn? Welke media volgen zij of hoe komen zij tot de conclusie dat het goed is voor hun kinderen?

avondklok
De avondklok leidde tot hevige demonstraties en de avondklokrellen waar vele vernielingen werden aangebracht.

Avondklok

20 januari 2021 was de dag dat de avondklok erin werd gebracht. Dit moest de heftigste maatregel zijn volgens velen. Het deed hen denken aan de oorlogen vanuit de geschiedenis. Vanaf die tijd zijn steeds meer mensen wakker geworden en dieper in de materie gedoken.

Hoewel ze nog niet het complete plaatje kunnen scheppen bij wat er gaande is, voelen ze sterk dat dit niet afweegt tegen het aantal besmettingen of het dodental onder personen met ‘Covid-19’ en/of onderliggende klachten.

De avondklok is al verlengd tot 20 maart 2021 om een derde golf te voorkomen en/of bezoeken onderling in mindering te brengen. Tegelijkertijd is veel mensen gratie verleent. Zij mogen na 9 uur wel naar buiten.

De hondenliefhebbers mogen hun hond gewoon uitlaten op welke tijd ze zelf maar willen. Daardoor hebben zij geen beperking in hun doen en laten. Mensen zonder hond moeten vreedzaam toekijken hoe anderen door de straat heen wandelen.

De zorgmedewerkers moeten natuurlijk op een voetstuk worden geplaatst en mogen daarom ook rond deze tijden naar buiten. De politie agenten moeten handhaven op de avondklok dus die zijn gedwongen veelvuldig in de buitenlucht terug te vinden.

Maar wacht eens even, er zijn mensen de laatste tijd zoveel nare dingen aangedaan, dus die hebben ook psychische klachten ontwikkelt. Laten we die dan ook een vrijstelling geven om de straat op te gaan. Niet dat we daarop tegen zijn, maar wordt de verdeeldheid hierdoor ook niet groter?

testen scholen
Je kind laten testen, iets waar je je kind het liefst voor wilt behoeden. Wanneer stopt deze waanzin?

Testen op scholen

Vanaf 8 februari gingen de basisscholen weer open, maar met extra maatregelen zoals dat dus het mondkapje in groepen 7 en 8 verplicht zijn, maar ook het testen onder kinderen als er een vermoeden bestaat over een Covid-19 besmet kind en/of leraar.

Wanneer een kind uit de klas getest is op Covid-19 en positief blijkt, dan moet de hele klas inclusief leraren, 5 dagen in quarantaine en mogen dan een test nemen om weer terug te gaan naar school.

Tenzij ze het niet nemen, dan 10 dagen verplichte quarantaine. Sluit je hiermee indirect al niet kinderen buiten? Moeten we niet pleiten voor saamhorigheid en verbintenis?

Voor veel ouders was de grens hier getrokken. Zij kunnen het niet verkroppen om hun kind te laten testen, en terecht. Denk eens na over de gevolgen voor de ontwikkeling van je kind die in angst moeten leven, en zich verantwoordelijk moeten voelen voor de dood van ouderen. In hun jongere jaren is het van belang dat ze erachter komen wat het leven ons te brengen heeft, en dan wil je niet al aan de dood denken.

Gaat dit trauma’s opleveren voor de kinderen? Zeker weten. Al 70% van de jongeren dreigt tegen een burn-out aan te zitten. Zelfdodingen zijn gemeld. Echtscheidingen hebben ook impact op deze doelgroep en kinderen. Verder is er sprake van meer afzondering in plaats van toenadering. De ontmoediging laat je in feite al bijna door het ijs zakken. Tenzij ze je helpen, en zelf de wakken creëren!

In klaslokalen wordt al lesgegeven met onderwerpen die volledig gerelateerd zijn aan het Covid-19 virus. De uitgeverij die het onderwijs regelt is intussen overgenomen door kwaadwilligen die uiteindelijk het onderwijs zo wijzigen dat je kind nog meer angst creëert voor de mensen om zich heen. Het mondkapje en de anderhalve meter regel hebben daar natuurlijk ook al goed voor gezorgd.

En je hoeft het niet alleen te bekijken vanuit het perspectief van het kind. Je eigen moeder of vader kan bang zijn voor het virus waardoor ze je kinderen geen knuffel of kus durven te geven. Of het kind is het zelf zo bijgebracht dat het verstandig is om afstand te bewaren van oma of opa.

Op de muren hangen posters waarop aangeduid wordt dat leerlingen graag het vaccin nemen. Laten we meteen beginnen met het volgende obstakel dat velen in de weg zit in deze nare tijden genaamd de ‘coronacrisis’, namelijk het vaccineren.

Vaccineren

De vaccinatie is dan nog niet verplicht maar er gaan al genoeg berichten in de rondte over de extra privileges die mensen gaan krijgen als ze testen of vaccineren. Het testen zal doorgaan tijdens het vaccinatieprogramma dat loopt om ervoor te zorgen dat een database wordt gecreëerd om uiteindelijk met een goede gezondheidspas te komen.

De goede gezondheidspas kan via QR-code op je mobiele telefoon getoond worden. Ook schriftelijk bewijs is mogelijk. Verder kijken ze naar opties om het via een vaccin binnen te brengen, al vanaf de geboorte, maar ook onder de ouderen en kwetsbaren. Uit betrouwbare bronnen is al duidelijk dat het vaccin nog niet goedgekeurd is.

Je mag zelf bepalen of je het neemt, maar je kunt op zijn minst wachten tot het goedgekeurd is, en veelvuldig getest, om een goede resultaat te krijgen. Het is nog nooit eerder gebeurt dat een mRNA vaccin wijdverspreid als dit gebruikt werd, en daarom is er ook nog geen bewijs van wat dit met de mensheid zal doen.

En dan wil ik als laatste nog even zeggen; als we al het hele jaar zo preventief handelen, waarom nu dan niet puur uit preventie het vaccin nog niet nemen totdat je zeker weet dat het wel veilig is en het je echt beschermd tegen het virus. Want ook daar gaat het weer mis omdat er nieuwe varianten opduiken.

De Britse, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse variant (dit wordt een gevaarlijke!) zijn op dit moment het meest besmettelijk. De vaccins die op dit moment gebruikt worden zijn minder goed opgewassen tegen de Zuid-Afrikaanse, dus wat moet er gebeuren? Nieuwe vaccins zijn waarschijnlijk al in de maak om het vicieuze vaccinatie cirkeltje klaar te spelen.

Deel dit bericht:

2 reacties

 1. Grootste probleem van die 1,5 meter is het feit dat je geen sociaal contact kunt hebben. Sociale contacten spelen zich altijd binnen de 1,5 meter te worden. Daarnaast is elke vorm van aanraking verboden. Voor alleenstaanden betekent dit ook concreet geen (nieuwe) relatie kunnen vinden. Helaas wordt dit niet in het artikel benoemd. De 1,5 meter regel wordt enorm onderschat, omdat alleen alleenstaanden er echt last van hebben en dat is slechts 22% van de samenleving.

 2. Grootste probleem van die 1,5 meter is het feit dat je geen sociaal
  contact kunt hebben. Sociale contacten spelen zich altijd binnen de 1,5
  meter af. Daarnaast is elke vorm van aanraking verboden. Voor
  alleenstaanden betekent dit ook concreet geen (nieuwe) relatie kunnen
  vinden. Helaas wordt dit niet in het artikel benoemd. De 1,5 meter regel
  wordt enorm onderschat, omdat alleen alleenstaanden er echt last van
  hebben en dat is slechts 22% van de samenleving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.