Zorgmedewerkster zaait onnodig angst: Britse variant dodelijker en maakt mensen meer ziek

Een zorgmedewerkster uit het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis lijkt niet zo goed op de hoogte en zaait daarmee onnodig veel angst onder de bevolking. De Brabantse zorgverlener houdt hart vast vanwege voorgeschotelde RIVM modellen die nooit uit zijn gekomen.

Ze weet ons ook te vertellen dat de Britse variant veel dodelijker is! Dat is een groot probleem want deze variant bleek ook al 'besmettelijker' te zijn.

Sabine:

“Desalniettemin houd ik wel momenteel mijn hart vast. En dat is niet omdat ik wil afschrikken maar omdat de modellen die op dit moment door het RIVM worden getoond. Langzame stijging dan wel op een gegeven moment een vrij snelle stijging laten zien van de mogelijke coronapatiënten die opgenomen of gepresenteerd gaan worden in het ziekenhuis. Dat is geen fijn vooruitzicht voor ons en dat heeft alles te maken met de Engelse variant die mogelijk ook mensen meer zieker maakt en mogelijk een hogere mortaliteit heeft, dus dat betekent een dodelijke variant is dan de eerdere die wij hier in Nederland met name zagen.”

Deze arts draagt bij aan het verspreiden van ‘desinformatie’ door te zeggen dat de Britse variant dodelijker is. Juist is bewezen dat deze nieuwe variant minder virulent is. Artsen lijken niet meer vanuit hun eigen kennis te handelen. Ze krijgen instructies van bovenaf en doen wat hen opgedragen wordt.

Op voorhand worden er schattingen gemaakt en ze lijken nooit uit te komen. Blijkbaar is de spoedeisende hulp in Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis niet goed op de hoogte. De arts in kwestie verspreidt onnodig veel angst onder de bevolking door te zeggen dat de opkomende Britse variant veel dodelijker is.

Sabine:

“We zullen alles op alles gaan zetten met de protocollen die wij ook in ons ziekenhuis door het dagelijks bestuur van onze spoedeisende hulp wordt meegeschreven. Inmiddels ook klaar ligt denk ik dat we er alles aan doen om te voorkomen dat wij in een situatie komen dat we echt moeten gaan kiezen welke patiënten op een intensive care bijvoorbeeld gelegd wordt. Ik hoop dat we de komende weken langzaam aan gaan zien waar we naartoe gaan en net als iedereen geniet ik ook van het leven en hoop ik dat we ook weer op een manier kunnen gaan genieten van het leven die we allemaal willen.”
Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.