Verstappen vierde plek starten GP Bakoe Azerbeidzjan

Max Verstappen zal zondag om 14:15 uur vanaf de vierde plek starten in de Grand Prix Azerbeidzjan. De kwalificatierondes en vrije trainingen van GP Bakoe verliepen bewogen in Azerbeidzjan. Zowel de Mercedes van Bottas en Hamilton als de Ferrari van Sebastian Vettel, waren sneller dan Max op het Circuit Baku City. In de slotseconden wist Valtteri Bottas nog de pole position bij teamgenoot Lewis Hamilton weg te snoepen.

De eerste en tweede kwalificaties verliepen chaotisch en kregen een ‘code rood’ vanwege een crash van Robert Kubica van Williams in Q1 en halverwege Q2 wist Charles Leclerc op hetzelfde punt zijn wagen in de muur te krijgen. Leclerc leek de snelste man van het Circuit te zijn dit weekend en misschien zelfs op weg naar een pole position. In bocht 8 ging het mis doordat hij deze te snel benaderde. Via de boordradio gaf hij direct aan: “I am stupid, I am stupid”. Je had in ieder geval de gezichten van Ferrari moeten zien.

In Q3 had Max Verstappen een wat mindere ronde maar wist alsnog een vierde plek weten te behalen en dat is al beter dan de eerdere vier beurten in Azerbeidzjan. Nu is het nog maar de vraag of deze startpositie genoeg perspectieven zal bieden voor een podiumplek. Het Red Bull Racing team verwacht in ieder geval goede snelheid te hebben op het Circuit Baku City.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.