Chaotische vrije trainingen Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan

Op vrijdag 26 maart 2019 wist Max Verstappen een vierde tijd neer te zetten in de tweede best chaotisch verlopende vrije training voor de GP van Azerbeidzjan. De eerste plek ging naar Charles Leclerc, die voor Ferrari uit komt. Dit deed hij met een tijd die maar liefst bijna een seconde sneller dan Max Verstappen was, namelijk 1.42,872. Niet alleen Charles deed het goed voor het team Ferrari, maar ook Sebastian Vettel wist een prachtige tijd van 1.43,196 neer te zetten voor een tweede plek.

Mercedes geen eerste of tweede plek

Hoewel Mercedes met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in de eerste drie GP’s telkens tot de eerste en tweede plek behoorden, eindigde Hamilton dit keer op een derde plek met een tijd van 1.43,541 en Bottas op een vijfde plek met een tijd van 1.44,003.

Losliggend putdeksel

Tijdens de tweede vrije training is het constant druk geweest op de baan omdat eerder op deze vrijdag in de eerste vrije training de Williams coureur Russell over een losliggend deksel van een put was gereden. Daardoor werd de eerste vrije training van de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan vrij snel gestaakt door de FIA.

George Russell heeft de onderkant van zijn Formule 1 auto beschadigd en had helaas geen tweede chassis bij zich om nog verder te kunnen. De Brit zal zaterdag weer in actie komen als de derde vrije training voor de Grand Prix Azerbeidzjan van start zal gaan.

Tweede vrije training van Azerbeidzjan verloopt chaotisch

Tweede vrije training bleek ook chaotisch te verlopen waarbij het tot twee keer aan toe is stilgelegd. Dit kwam mede doordat Lance Stroll van Racing Point en Daniil Kvyat van Toro Rosso te laat remde en daardoor tegen de vangrail aan kwamen. Verder reed Lewis Hamilton in de slotface nog tegen het achterwiel van Kevin Magnussen van Haas aan.

12:00 uur Nederlandse tijd zal de derde vrije training van het Grand Prix weekende in Azerbeidzjan weer beginnen en kunnen de coureurs zich om 15:00 uur Nederlandse tijd kwalificeren voor de race die op zondag 14:10 uur van start zal gaan. Op dit moment gaat Lewis Hamilton van Mercedes nog altijd aan kop in de stand voor het WK, met maar liefst 68 punten, Bottas heeft 62 punten en Verstappen 39 punten. Dan heb je nog Vettel met 37 punten, gevolgd door Leclerc met 36 punten.

Vorig jaar wist de titelverdediger Lewis Hamilton de Grand Prix van Azerbeidzjan nog te winnen. Nu valt het nog maar te bezien hoe de race zal verlopen en wie er als eerste weet te eindigen. Wij hopen in ieder geval dat Max Verstappen deze race gaat winnen.

Tijden van coureurs voor tweede vrije training

  • 1. Charles Leclerc van Ferrari met een tijd van 1.42,872
  • 2. Sebastian Vettel van Ferrari met een tijd van 1.43,196
  • 3. Lewis Hamilton van Mercedes met een tijd van 1.43,541
  • 4. Max Verstappen van Red Bull met een tijd van 1.43,793
  • 5. Valtteri Bottas van Mercedes met een tijd van 1.44,003
  • 6. Daniil Kvyat van toro Rosso met een tijd van 1.44,177
  • 7. Carlos Sainz van McLaren met een tijd van 1.44,183
  • 8. Alexander Albon van Toro Rosso met een tijd van 1.44,216
  • 9. Pierre Gasly van Red Bull met een tijd van 1.44,240
  • 10. Lando Norris van McLaren met een tijd van 1.44,295
Deel dit bericht:

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.