Reactie op Marjolein die tegen vaccinweigeraars is

Hugo de Jonge sprak maandag waarschuwende woorden tijdens de persconferentie; de bekende slag om de arm. Alle ontwikkelingen ten spijt: reken u zelf niet rijk. Zolang er mensen zijn die weigeren zichzelf te laten vaccineren; of dat nou om religieuze of principiële redenen is, zullen we de maatregelen intact moeten laten. We willen immers niemand alsnog in gevaar brengen. Voor je het weet liggen de ic’s weer vol met coronagevallen. Dit keer uit de categorie: ’Covid-19 is een samenzwering’, ’we laten God beslissen over ons lot’ en ’joh, het is maar een griepje dat mensen onder de 70 nauwelijks last bezorgt’.

Inhoud van pagina

Bovenstaand is hoe een artikel (09 mrt. 2021) in De Telegraaf begon. Ik wil graag mijn mening geven over wat Marjolein Hurkmans vindt van vaccinweigeraars.

Hier het hele artikel: https://www.telegraaf.nl/vrouw/1052544997/ik-blijf-niet-thuis-voor-vaccinweigeraars

Onderstaand mijn reactie:

Waarom ik hierop wil reageren? Omdat ik het heel belangrijk vind dat mensen beseffen hoe ‘sommigen’ of wie-weet hoe groot deel van ons aankijkt tegen mensen die geen vaccin willen.

Misschien dat je je dan alvast kunt voorbereiden op hoe heftig het wordt als de ‘verdeling’ van het volk voltooid is. Een andere reden is omdat mijn drie jonge dochters van 5 (gaat al naar school), 2 (13 mrt wordt ze 3) en 1 jaar oud wil behoeden voor de angstcultuur waar we nu in leven.

Eigenlijk is het al te ver uit de hand gelopen en is het hard vechten tegen de kracht die de Mainstream media uitstraalt. Zij zijn een soort van autoriteit in ons land geworden. Iedereen moet geloven wat zij zeggen. Mensen met een andere mening worden weggezet als viruswappies met complottheorieën,

We denken ineens dat de aarde plat is. We zijn dombo’s die denken dat de maanlanding nooit heeft plaatsgevonden. Het zijn maar een paar van die rare bedenksels die Marjolein toch even in het artikel wilde plaatsen.

Mensen die andersdenkend zijn over het vaccin, denken dus ook dat de aarde plat is. Maar wacht even. Ze heeft ook iets tegen mensen die op God vertrouwen dat ze niet besmet raken met het virus. Dat het virus niet zo heftig is voor een zeer groot deel van het volk.

Daarvoor hoef je niet eens in God te geloven. Daarvoor hoef je enkel te vertrouwen op de wetenschap. Want laat nu net internationaal erkent vaccinontwikkelaar Geert vanden Bossche uit de school zijn geklapt over hoe gevaarlijk het is om massaal onder de bevolking te gaan vaccineren.

En geloof me. Veel experts zijn het met hem eens. Door massavaccinatie worden we in een kunstmatige pandemie gezet en gehouden. Verergeringen door mutaties en varianten. Een te laag immuunsysteem dat veroorzaakt is door strikte disproportionele maatregelen. Je-kent-het-verhaal.

Dat artikel hier:

Maar ik wil hier nog even op voortborduren. Marjolein heeft namelijk nog veel meer te melden. In de afgelopen maanden heeft ze zich keurig aan de regels gehouden. “Aan mij zal het niet liggen! Ik houd afstand! Ik val wildvreemden niet om de nek! Ik gedraag mij niet onverantwoordelijk” Ze wilt graag op een voetstuk geplaatst worden voor haar verantwoordelijke gedrag dus vandaar dat ik haar even citeer.

Valt ze wel bekenden van haar constant om de nek vraag ik mij ineens af. Zou zij dan nog wel goed contact hebben met vrienden? Ik kan niemand uitnodigen of diegene moet alleen komen zonder partner waardoor de ander al buitengesloten wordt. Ik kan geen kinderfeestje organiseren over twee dagen als mijn dochter jarig is.

Ze heeft gerookt. Maar ze wilde niet stoppen met roken omdat ze ook wilde afvallen. Want zoals je weet val je af als je rookt. Uiteindelijk eindigde ze met longkanker. Heel erg allemaal. En ik begrijp daarom ook goed dat ze neigt naar het in haar ogen veilige vaccin.

Een vaccin klinkt ook veilig. Een vaccin werkt goed tegen de pokken, mazelen, bof, rubella of polio. Maar er is een verschil met de manier waarop virussen werken. Daardoor is het niet altijd even gemakkelijk om een goed vaccin te maken.

“De vaccins die je in het verleden hebt gekregen zijn op antilichamen gebaseerde vaccins. We hebben deze antilichamen dus nodig in het bloed of we hebben deze antilichamen nodig om zich naar het slijmvlies te vertalen, bijvoorbeeld om de ziekteverwekker te vangen en te neutraliseren.

Dus sommige hebben een zeer verraderlijke strategie in de zin dat ze zich in cellen verbergen dat ze al een slijmvlies barrière kunnen hebben die onmiddellijk in je cellen kan doordringen en dan kunnen de cellen bijvoorbeeld naar de lymfeklieren migreren.

Ze zijn dus afgeschermd van de antistoffen en dat maakt het heel erg moeilijk omdat we weten dat we ze tot op zekere hoogte in het bloed kunnen vangen. Maar wat ze de hele tijd doen is dat ze een mutatie invoegen en dat ze ontsnappen.

Ze ontsnappen volledig aan onze antilichaamreacties. Dus dat maakt het veel moeilijker. Het is ook dat het model de reden is waarom we ook tegen kanker etc. niet extreem succesvol zijn geweest met vaccins, zoals ik op zichzelf zou zeggen.”

Om even een stuk van Geert vanden Bossche te citeren en aan te halen vanuit het artikel (link) die ik in deze post heb staan.

Maar goed. Even verder. Je hoeft Marjolein niet op te bellen als je een vreselijke ziekte oploopt als je er willens en wetens voor kiest om toch het risico te lopen. Op basis van cijfers zou ze nooit een belletje krijgen.

Want zeg nu eerlijk; hoe groot deel wordt echt vreselijk ziek? En dan hebben we het nog niet gehad over de mensen die het vaccin daadwerkelijk weigeren. Wie moet haar nog bellen eigenlijk?

Ze verteld ons dat we ‘even normaal’ moeten doen. Goh. Dat zit ik al het hele jaar door te schreeuwen dat we normaal moeten doen. Oh wacht. Ze heeft het over de regels waar ze zich zo goed aan houdt. Dat is voor haar normaal doen. Houd je goed aan de regels.

Ze wacht met smart op de dag van haar vaccinatie. Maar ze is bang dat haar leven stilstaat door mensen die het vaccin op wonderbaarlijke wijze durven te weigeren. Dat komt dus door de wappies en dombo’s. Wij, mensen die zowel links als rechts en dode hoek hebben gekeken; die exact weten hoe ze moeten afslaan. Zijn die nu dom?

Ik kijk graag om me heen wat er gebeurt. Ik sta niet elke dag op met de gedachte ‘alweer die corona’. Mijn gedachte is dat ik weer opnieuw moet ontdekken wat er mis is met de wereld en hoe ik er een betere plek van kan maken.

Een conclusie die ik heb getrokken is dat het verenigen en samenzijn hoognodig is om nog überhaupt uit deze situatie te komen. Mijn kinderen zullen straks afstand van elkaar moeten houden in scholen. Rondlopen met mondmaskers die niet helpen tegen het beschermen van virussen. Testen zonder klachten en meer.

Het zorgt voor scheiding tussen de mensen. Het creëert een tweestrijd. Een tweestrijd waarin de competitie te hoog oploopt en zal eindigen in escalatie. Het wordt hoog tijd dat je niet meer wakker wordt in het onbewuste. Wees bewust van dingen die spelen. Kijk en ondervind als je denkt dat dingen niet kloppen.

Het is niet voor niets dat je halve Facebook (of je krijgt de berichten niet binnen vanwege het algoritme) het van de daken af loopt te schreeuwen dat een vaccin op dit moment niet de enige uitweg is om het geluk terug te krijgen in het leven. Je kunt nog leuke dingen doen zonder dat vaccin te nemen.

Immuniteit moet opgebouwd worden. Daar is een grote bijeenkomst omtrent dit thema voor nodig. Ouders en leraren moeten zich met elkaar verbinden. Ouders van kinderen moeten meer met elkaar praten. Mensen die hard werken moeten toch een keer kiezen voor geen ontspanning zoals Netflix.

Wegkijken is geen optie meer. Bovendien kun je er niet meer omheen. Je ziet dat ze er alles aan doen om ons nog verder uit elkaar te drijven. Jij als persoon kunt enkel dat steentje bijdragen als je vanuit die luie stoel komt en andere wegen overweegt.

Daarmee bedoel ik dat je geen kanalen volgt als NPO1, NOS; of niet enkel luistert naar politici die op dit moment regeren; of eens terug te gaan in het verhaal in plaats van je mee te laten slepen in het verhaal.

Bekijk cijfers, grafieken, tabellen, of wat ze je ook voorschotelen – en vergelijk of analyseer. Ze zijn saai. Maar ze vertellen je de waarheid. Wat betreft een enorm groot deel van Nederland is het onnodig om dat vaccin te nemen.

Als ze dat wel willen doen zonder te onderzoeken. Doe het gerust. Al zou ik het nooit aanraden op basis van de informatie die dus overal op het internet te vinden is.

Ja. Het is ook Youtube. Maar je weet dat je zelf iets kunt invullen bij het zoekvenster om een video op te zoeken? In Google vind je ook veel terug. Tuurlijk, veel wordt gecensureerd. Maar die weet je wel te vinden via kanalen die er alles aan doen om de waarheid boven water te krijgen.

Dus wees gerust. Je kunt me een complotdenker vinden. Je kunt me tot aan het krankzinnige haten voor mijn mening of mijn besluit om geen vaccin te nemen waardoor jij nog op slot blijft te zitten.

Maar onthoud één ding; ik ben het niet geweest die zegt dat jij binnenshuis moet blijven en niets meer mag doen als je wel een vaccin neemt en anderen niet. Je vindt ook mensen een egoïst als zij de wereld op slot willen houden zolang niet iedereen gevaccineerd is. Verwijs je hiermee naar Hugo de jonge toevallig?

Je verteld dat je gewoon binnen zou blijven tot je zelf aan de beurt bent. “Nou en? Jammer voor mij.” Toch weet Marjolein het artikel af te sluiten met dat zij zich niet nog langer laat opsluiten achter haar voordeur als we ervoor kiezen om ons willens en wetens bloot te stellen aan een potentieel dodelijk virus.

En wij maar denken dat je zoveel geduld had. We moeten van haar ook een formulier tekenen met daarop een verklaring dat we afstand doen van de intensive care omdat we God liever over ons lot laten beschikken. Maar blijf wel belasting betalen om de zorg te kunnen ondersteunen.

Alles maar voor zoete koek aannemen helpt je niet uit de coronacrisis. Je zult je nog altijd moeten houden aan strenge vrijheidsbeperkende maatregelen die de overheid je op hebt gelegd de afgelopen maanden. Daarmee dus ook dat mondkapje die je nu zo braaf draagt.

Ook de avondklok sta je volledig achter. Je respecteert alle regels en wilt dat onze kinderen zich laten sneltesten om weer naar school te kunnen na een besmettingsuitbraak. Het wordt het MBO of universiteiten al opgelegd met zelftesten in huis. Zo kunnen ze preventief testen. Stapje voor stapje.

Kinderen of jongeren waarvan bekend is dat ze het virus niet zouden overdragen aan volwassenen of ouderen. Waarom moeten deze zich laten testen? Zij zijn immuun en nooit de reden geweest waarom mensen zijn overleden aan of met het coronavirus.

Als dat overigens al het geval is geweest als je kijkt naar het influenzavirus dat volledig is verdwenen of verschillende berichtgevingen in de media over verkeerde behandelingen door onwetendheid voor dit zeldzame en onbekende virus. Logisch. Dat is nog te verklaren.

Maar we zijn nu een jaar verder en er zijn nog altijd mensen met dezelfde denkwijze. De optimisme die ze met zich meedragen. Ze denken dat we weer terug naar het oude normaal kunnen als we het vaccin hebben genomen.

Intussen is er allang een hele andere variant die de overhand neemt waar weer een ander vaccin voor nodig is. In Israël gaat het er ook al heftig aan toe. Zij worden gebruikt als experiment. Een plan is opgesteld waarbij mensen een armband kunnen dragen om aan te tonen dat ze geen gevaar vormen voor de volksgezondheid.

Nu wordt er naar mensen die het vaccin weigeren gekeken alsof ze zeer besmettelijk zijn. Ze worden haast als melaatsen weggezet en in stoffige hotels gestopt waar ze zich aan de lopende band moeten laten testen na het reizen.

Plekken zijn gecreëerd speciaal voor mensen die een vaccin hebben genomen. Nu zijn we in Nederland aan het overwegen of we mensen met een vaccin extra privileges willen geven terwijl we zien hoe het helemaal misloopt in andere landen.

Dus nogmaals. Je hoeft het niet eens over de veiligheid van het vaccin te hebben. Je kunt het alleen al hebben over de overheid die met maatregelen komen die het volk onderdrukken. Je kunt de mensen de schuld geven die regels in de wet willen plaatsen die ons nog meer beperken in onze vrijheden.

Er zijn veel mensen aan te wijzen voor de praktijken die ons aangedaan worden. Eisen die gesteld worden aan onze kinderen die onze verwachting te boven gingen.

Maar het is nu toch zo ver. De race naar het vaccineren van kinderen is allang begonnen toen Dokter Fauci vanuit Amerika wist te melden dat kinderen misschien wel als eerste op de lijst moesten komen te staan voor het vaccin.

Dat is alweer even terug. Maar die kleine details moet je goed onthouden. En het gebeurt wereldwijd alleen krijg je niet zoveel mee van wat er speelt in het buitenland als je een eigen muur om je heen hebt gebouwd en niet verder kijkt dan je neus lang is.

Het zijn juist die hele simpele en bekende spreekwoorden die je kunnen helpen bij het oplossen van deze puzzel. Er zijn echt heel veel stukjes nodig voor deze nog altijd ‘groeiende’ puzzel. Dagelijks worden er berichten geplaatst die je beïnvloeden, misleiden, ontmoedigen, of juist kracht geven.

Sommigen doen je ogen openen. Anderen laten je het halve oog verder sluiten tot je blindelings alle dingen doet die je opgelegd worden. Toch vind ik het moedig dat Marjolein ook haar mening durft te geven. Iedere kant van het verhaal is goed om te horen.

Juist daar ontstaat die wrijving die mensen ertoe zet om meer aandacht te besteden aan het actief betrokken raken in de discussie die gevoerd wordt over onderwerpen als het vaccin, maatregelen, corona, psychische klachten, onderdrukking en meer.

We mogen geen auto rijden van Marjolein als we geen rijbewijs halen. Daarmee doelt ze dat we niet de dingen mogen doen die zij wel mag als zij een vaccinatiebewijs heeft. Maar als dat niet zo is. Mijn excuus. Mijn interpretatie laat mij soms ook even in de steek.

We rijden ineens met 180 kilometer per uur op de snelweg om Max Verstappen na te doen (dat zegt Marjolein alweer – ja ze gaat maar door). De spanning en adrenaline giert door ons lichaam. Maar dat bleek niet erg te zijn vanwege de juiste sturing. We hadden onze hele auto nagelopen zodat die veilig de weg op kon.

We keken ook links of rechts, in de achteruitkijkspiegel, en in de dode hoek, om weer veilig thuis te komen en onze kinderen in onze armen te sluiten. En hopelijk krijgen we snel de mogelijkheid om echt een reden te hebben om onze auto te pakken.

Verder wil ik toch mijn complimenten geven voor hoe geniaal de regels in de wet zijn verwerkt waardoor het ons zeer lastig maakt om te bewegen hoe we zelf willen. De werkelijkheid die voor velen wordt gecreëerd zoals die is die accepteren dat onbewust.

Om de mensen in toom te houden werd er gewerkt met handhaving op afstand. Ik moet je zeggen; dat bericht van Marjolein in De Telegraaf voelt als een soort van bestraffing omdat ik geen vaccin wil nemen. En dat is hoe ze het hele jaar bezig zijn met mensen tegen elkaar op te zetten als het neerkomt op de maatregelen.

Gaat het om corona? Dan is het om angst in te boezemen. Kinderen moeten bang zijn dat ze hun opa of oma kunnen doden. En zoals ik eerder heb gezegd; kinderen besmetten geen ouderen.

Er moet gestopt worden met leugens te verspreiden. Er moet gestopt worden met mensen te onderdrukken vanwege hun mening die overigens gesteund wordt door vele feiten.

Dat. En nog veel meer uiteraard.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.