Programma met naakte volwassenen & kinderen: wat doet het?

Kinderen moeten zich tegenwoordig bezighouden met ‘volwassen’ dingen zo blijkt uit de coronacrisis en het opkomende televisieprogramma 'Gewoon Bloot'. Sommige dingen moeten kinderen zich niet mee bezighouden. Twee goede voorbeelden hiervan zijn de dood en seksualiteit. Nou, laat dat nu net iets zijn waar kinderen het afgelopen jaar steeds mee geconfronteerd zijn en nog altijd worden.

Binnen de kortste keren zullen er artikelen verschijnen dat kinderen aan elkaar gaan zitten uit nieuwsgierigheid. Bij deze raad ik ouders aan hun kinderen afstand te laten doen van het Jeugdjournaal. Als je hun kanaal één keer bekijkt dan zie je waar het naartoe gaat. Je eigen kind zal je straks nog gaan wijzen op je brandstofgebruik om even een voorbeeldje te noemen (ja, het klimaat is heel heftig).

Juna: “Ik vind het wel leerzaam en goed dat er zo’n programma is. Nu is het nog niet belangrijk maar als je groter bent dan wordt het wel wat belangrijker voor jezelf en anderen.”

Kinderen kijken voor het eerst een aflevering van het programma ‘Gewoon Bloot’. In het programma kunnen kinderen vragen wat ze maar willen. En dat terwijl de volwassenen helemaal naakt zijn. Iedere aflevering gaat over een ander onderwerp. Over borsten, billen, piemels of lichaamshaar.

Vragen die werden gesteld door kinderen:

Hannah: “Zijn jullie onzeker over een bepaald deel van jullie lichaam. Zo ja, wat?

Marijn: “In het begin dacht ik wel een beetje van ‘het is raar, en waarom ofzo’, alleen later went het steeds meer. Stel, je hebt iets wat je niet fijn vindt, dan zie je ook bij andere mensen dat ze dingen hebben die ze niet fijn vinden”

Timme: “Met de hele klas is het wel raar, want meestal kijken we gewoon naar normale dingen. Ik zou het zelf denk ik niet kijken, maar ik denk dat als het aan staat dat mijn moeder dan wel even denkt van ‘oh dat kunnen we wel even kijken”.

Danou: “Ik vind het wel goed want eigenlijk is het wel gewoon normaal want iedereen is bloot, maar dat zie je dan niet echt.”

Evie: “Ik vind het echt heel erg ongemakkelijk, want het is niet heel normaal. Je ziet het niet vaak op tv of zoiets. Dit programma hoeft er echt niet te zijn voor mij.”

Hugo: “Ja, ik vond het wel een beetje gek. Maar het is ook best wel heel normaal want heel veel mensen hebben het gewoon. Het is alleen dat je normaal bedekt bent.

Aryen: “Zou je 1 dag van geslacht willen wisselen? Waarom wel of waarom niet?

Het programma wordt gepresenteerd door Edson da Graça (presentator Willem Wever). Volgens hem kunnen kinderen veel leren van het programma.

Edson da Graça: “Door het puberen gaan allemaal dingen veranderen. Het is wel handig om te weten wat er gaat veranderen. Dan ben je ook een beetje voorbereid als het gebeurt, en dan weet je ook dat als het gebeurt ’oh ja, dit weet ik‘. Het gaat echt om informatie geven over het lichaam en vooral laten zien dat elk lichaam anders is. En dat is helemaal oké, we hoeven niet allemaal er hetzelfde uit te zien, of perfect te zijn.”

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Bloot is voor jou en je getrouwde partner. Geef de kids geen informatie waar ze intellectueel en emotioneel nog niet rijp voor zijn. Wakker geen gevoelens aan , schandalig dat je kinderen blootstelt aan onreinheid . Waarden en normen zijn zoek, misbruik van de rechten van het kind. Shame on you🤮🤢

  2. Hoe erg is dit dat je jonge kinderen naar vreemde blote mannen en vrouwen laat kijken en dat ze allerlei vragen over hun lichaam mogen stellen! Met dit programma gaan ze over de integriteit heen en beschadigen ze kinderen om zelf met eigen leeftijdgenootjes te groeien en te ontdekken op eigen manier en tempo. En zijn ouders en evt oudere broers en zussen geen voorbeeld om te zien hoe een bloot lijf eruit ziet?? Heel vreemd dit en indoctrinerend dat ze kinderen letterlijk zo blootstellen aan borsten en piemels…. bah!!

  3. het is moeilijk om vrijmetselaars ofwel psychopaten te weren in dit soort programma’s.
    Nu we weten daf ze de top van onze regering uitmaken is er een bewust gevaar van seksueel misbruik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.