Moeder liegt over zieke zoon om geld in te zamelen

Een moeder maakte haar omgeving wijs dat haar zoon (6) terminaal ziek was. Zij lichtte hierbij haar omgeving op om vervolgens ruim 28.000 dollar aan donaties binnen te slepen. De vrouw is vorige week gearresteerd.

Sandy Nguyen, 28 jaar, uit Colorado begon de leugen in september 2012. Zij maakte haar omgeving wijs dat het jongetje een zeldzame vorm van botkanker had. Ze ging zelfs zo ver in de leugen dat ze het jongetje vertelde dat hij echt ziek was en hij hoogstwaarschijnlijk nog maar een paar maanden te leven had.

Vrienden, de gemeenschap en zelfs familie lieten snel hun goed hart zien en richtten hierbij een fonds op om geld in te zamelen. De fonds zorgde ervoor dat Sandy maar liefst 28.000 dollar in had gezameld. Een deel van dit geld werd gebruikt voor een familie uitstapje naar Disneyland.

Zo realistisch mogelijk
Via Facebook werden de donateurs op de hoogte gehouden met geplaatste foto’s van haar zieke zoon. Om het nog realistischer te maken schoor ze zelfs het hoofd van de jongen kaal.

De politie was een onderzoek gestart nadat zij een tip hadden binnengekregen. Afgelopen donderdag is ze gearresteerd voor oplichting en diefstal. Bij een huiszoeking kon een groot deel van het geld (23.000 dollar) nog gerecupereerd worden.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.