Nederlandse Grand Prix Circuit Zandvoort keert terug

Het Circuit van Zandvoort is sinds 1985 al niet meer actief geweest in de geweldige autosport Formule 1. Nu zal in mei 2020 opnieuw de Formule 1 sfeer in Zandvoort terugkeren. Doordat Max Verstappen voor veel populariteit in de autosport in Nederland heeft gezorgd, heeft het ook zo zijn reden gehad om de Nederlandse Grand Prix terug te laten keren. Maar ook vanwege de historie van het Circuit van Zandvoort is het een goede keuze.

Vanwege financiën in het verleden was het niet meer haalbaar om de Formule 1 te organiseren. Nu heeft de organisatie een aantal goede bedrijven achter zich staan. Heineken heeft zich ingezet voor het helpen met de sponsoring en dergelijke. Het is zelfs de hoofdsponsor van het Circuit van Zandvoort. Max Verstappen vindt het natuurlijk geweldig dat er in Nederland zal worden gereden. Hij heeft al eerder met Formule 3 gereden op het Circuit van Zandvoort.

Sebastian Vettel was minder blij met deze nieuwe Grand Prix bevestiging van de hoge raad. Hij gaf ook aan dat het lastig is om in te halen in Zandvoort. De baan in de kustplaats heeft namelijk veel smalle stukken. Degene die de Formule 1 gaan organiseren zijn echter van mening dat het juist een baan is voor de risicovolle coureurs. Het zal meer spanning en opwinding in de autosport brengen en voor meer sensationele beelden zorgen.

Niki Lauda wist te winnen als laatste

Vooralsnog wist Niki Lauda de laatste Wereldkampioenschap van de Formule 1 in Zandvoort te winnen. De 3-voudig Wereldkampioen won in 1985 voor het laatst. Dat maakt gelijk al mooie historie en is ook een reden voor de FOM om de Formule 1 naar Nederland terug te laten keren. Bovendien is het in Europa en waren ze al op zoek naar een nieuwe locatie in Europa. Met het Circuit van Zandvoort is het gevonden. Assen toonde eerst ook nog veel interesse in het organiseren van het enorme toernooi voor de autosport, maar het oog viel direct op Zandvoort vanwege de lange geschiedenis.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.