Tijdens de hitte is het belangrijk om de pootjes van je hond goed te beschermen

Wanneer de temperaturen zo hoog oplopen, is het belangrijk om jezelf goed in te smeren met zonnebrandcrème. Maar niet alleen de bazen van honden moeten zich tegen de zon beschermen. Ook de honden moeten beschermd blijven, en voldoende water is erg belangrijk. Maar vergeet de pootjes niet, want met deze hitte is het mogelijk dat de voetkussentjes van je trouwe viervoeter verbranden.

Je hond beschermen tegen de hitte

Er zijn al meerdere foto’s op Facebook verspreid waarin je ziet hoe honden met verbrandde pootjes veel pijn tegemoet gaan. Dit zegt al genoeg over hoe belangrijk het is om je hond te beschermen tegen de zon. Het is niet zo dat het alleen in tropische delen over de hele wereld geldt, in Nederland kan de hitte enorm gaan stijgen als er sprake is van een hittegolf.

Pootjes van hond verbrand

Het gebeurt regelmatig dat de pootjes van een hond verbrandt door middel van de hete zon op bijvoorbeeld asfalt. Zoals je weet kan asfalt gloeiendheet worden, en heb je als baas niets door als je hond veel pijn lijdt. Houd er rekening mee dat je goed bij asfalt uit de buurt blijft als je je hond van plan bent om uit te laten.

Er zijn zelfs foto’s vanuit het dierenziekenhuis de rondte in gegaan om het zo aan hondeneigenaren duidelijk te maken wat je viervoeter kan overkomen met deze hitte. De verwondingen aan de pootjes van de hond waren zo ernstig dat de voetzolen weggebrand waren. De spieren waren zelfs zichtbaar. Met veel medicatie kon de hond geholpen worden, maar herstel zal nog enige maanden gaan duren.

Richtlijnen volgen

Als je wilt voorkomen dat de pootjes van je hond verbranden, laat je hond dan niet op steen of asfalt lopen. Houdt het bij zandgrond of gras. Als je twijfelt of de grond heet is, dan kan je dit gemakkelijk testen. Een van de vuistregels is dat als het asfalt te warm is om aan te raken, het ook te heet is voor de voetkussens van honden.

Vooraf weten wat er kan gebeuren

Uiteraard moet je niet alleen de pootjes van je hond beschermen tijdens de hitte. Zorg ervoor dat er altijd voldoende water is. De hitte kan veel vocht trekken van je lichaam, zo ook van je hond. Bescherm je hond en jezelf tijdens een fijne wandeling door het bos, of wat je graag doet. Wees voortaan voorbereid, door op de hoogte van de gevolgen van hoge temperaturen in Nederland te zijn.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.