Tips voor ramen lappen zonder strepen te krijgen (werkt echt)

Kijk je ook altijd zo op tegen het lappen van ramen? Laat je het zelfs zo ver komen dat je bijna niet meer naar buiten kunt kijken?

Het kan een zware taak zijn om ramen te lappen zonder strepen te zien. Wij hebben op deze pagina een aantal tips voor het lappen van ramen, zonder dat er strepen te zien zijn.

Niemand vindt het leuk om ramen te lappen

Ik denk dat bijna iedereen hekel eraan heeft om ramen te lappen, tenzij je er de kost mee verdient. Als glazenwasser kan je een goed zakcentje bijverdienen als je de juiste wijken bezit. Maar goed, je moet ramen lappen met tegenzin, zonder strepen te krijgen – hoe krijg je dat voor elkaar?

Bovendien heb je het zo uit de hand laten lopen dat er weer genoeg vlieg- en zandresten of vingers van kinderen op zitten. Als klap op de vuurpijl heb je weer strepen gecreëerd op de ramen. Dit kan tot grote ergernissen leiden.

Teveel strepen op raam
Teveel strepen op raam

Hoe zorg je ervoor dat je de ramen zonder strepen schoon krijgt? De grote vraag is hoe je je ramen lapt zonder strepen te krijgen. Je hoeft geen talent in huis te hebben om zelf schone ramen te creëren. Meestal heb je de juiste schoonmaakspullen al in huis. Hieronder hebben we een lijst gezet met spullen die je nodig hebt, om zonder strepen te creëren je ramen weer schoon te krijgen.

Dingen die je nodig hebt om je ramen zonder strepen te lappen

  • Een emmer met warm water en een scheutje glansspoelmiddel (of azijn)
  • Een trekker of een ramen wisser inclusief zeem en / of spons
  • Een klein trapje of een trap die lang genoeg is om alle plekken te bereiken
  • Wat oude kranten

Ruimte maken op je vensterbank

Pak de emmer met warm water en doe er 4 tot 6 druppels glansspoelmiddel per 5 liter water in. Een paar druppels zouden al voldoende moeten zijn. Laat je spons vollopen met water in de emmer met water. Zorg ervoor dat de vensterbank al leeg geruimd voordat je begint. Maak de ramen vochtig, maar niet te nat. Vergeet de hoeken en randen niet goed te raken. Wanneer de ramen helemaal nat zijn en ingesopt, kan je de trekker (of ramen wisser) erbij halen.

De trekker dien je van links naar rechts in een snelle vloeiende beweging van boven naar beneden toe halen om strepen te voorkomen. Regelmatig moet je vuiligheid afnemen met de spons of een niet al te nat doek. Sta je op een trap, dan kan je het beste van boven naar beneden werken, maar het is te adviseren om van links naar rechts je trekker over de ramen heen te halen.

Nog een paar dingen om te doen zodat je geen strepen op je ramen hebt

Je bent klaar met de trekker, en het werk lijkt erop te zitten. Echter is het tijd om nog een paar dingen na te lopen. Pak de spons en haal deze langs elke hoek of rand heen om de overtallige druppels of vochtige plekken weg te krijgen.

Verder is een oude tip voor het lappen van ramen zonder strepen een oude krant. Gebruik de oude krant om over het raam te wrijven en je merkt direct resultaat: de ramen zijn glashelder, en bovenal zonder strepen.

Extra bonus tips om je ramen te lappen:

  • Een klein teugje spoelmiddel voor glans in de emmer voor een nog schoner raam.
  • Bepaal zelf wanneer je de ramen lapt, maar wacht er niet te lang mee (lastiger schoon te krijgen).
  • Nooit teveel glansspoelmiddel gebruiken bij het ramen lappen. Dit zorgt voor een beter streeploos resultaat.
  • Nooit in de volle hitte de ramen gaan lappen. De ramen drogen te snel, waardoor juist strepen ontstaan.
  • Een van de gekste tips voor het ramenlappen is een ui door vieren splitsen en in je emmer met warm water plaatsen.
  • Spiritus of azijn is vandaag de dag in principe niet meer nodig, een glansspoelmiddel doet al het werk goed genoeg.
Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.