Meer dan 100 positief getest op Britse variant is positief voor immuniteitsopbouw.

103 van 166 positief getest op Britse variant corona

Uitbraak van meer dan 100 positief op corona geteste studenten is positief voor immuniteitsopbouw. In februari mochten 180 eerstejaarsstudenten weer beginnen bij de Hotelschool in Maastricht.

Ruim 60% is positief getest op de Britse corona variant. Dat is ideaal omdat voor jongeren het immuunsysteem van nature al goed werkt om met dit soort virussen af te rekenen.

Zouden ze gevaccineerd zijn dan is de kans groter dat het virus zich afstoot naar anderen. Het beste zou zijn als ze het onderwijs nu gewoon door laten gaan om nog meer immuniteit onder de bevolking op te bouwen. Op deze manier is het vaccin straks niet meer nodig.

14 van de 180 studenten zouden zich niet hebben laten testen. En terecht! Voor een virus waarbij je moet testen om te zien dat je het hebt zegt al genoeg over de ernst van de klachten. Als je ziek bent dan voel je dat wel. Daar is geen test voor nodig.

Gelukkig dat het aantal percentages een stuk hoger liggen dan gemiddeld want daardoor blijkt wel dat deze Britse variant vele mensen kan besmetten maar het geen effect zal hebben op onze gezondheid. Overigens is het virus overgesprongen op de studentencampus en niet in het onderwijsgedeelte zelf.

Wat hebben we geleerd? Op school breekt geen virus uit. Wat nog meer? Immuniteit moet opgebouwd worden. Wat betekent dit? Geen anderhalve meter afstand houden. Het mondkapje kun je ophouden hoor want dat werkt toch niet dus die immuniteit wordt sowieso opgebouwd. Handig toch!

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.