FIFA dreigt met gele kaart Onelove-band Virgil van Dijk

Auteur: Rick Amptmeijer

Van Dijk, de aanvoerder van het Nederlands elftal, zal vanmiddag niet met de Onelove-aanvoerdersband verschijnen in de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal. De FIFA heeft een duidelijk statement naar buiten gebracht. Mocht Virgil van Dijk de aanvoerdersband van OneLove dragen, dan krijgt hij aan de aftrap direct een gele kaart.

Boete betalen voor dragen OneLove-aanvoerdersband

De KNVB is verbaasd over het optreden van de FIFA tegen de OneLove-boodschap. De KNVB heeft aangegeven dat ze nog altijd voor deze boodschap staan. Ze hebben zelfs een geldboete betaald voor het dragen van deze aanvoerdersband.

“Dat een speler op het veld hiervoor gestraft wordt is ongekend”, zo stelt de KNVB. De prioriteit van het Nederlands Elftal is de eerste wedstrijd op het WK winnen en dan wil je niet dat Virgil van Dijk met een gele kaart begint.

Andere landen die de actie steunen

Andere voetballanden doen ook mee aan de actie voor gelijkheid en tegen alle vormen van discriminatie. Landen zoals Zwitserland, Duitsland, Denemarken en België, maar ook Engeland doen mee aan de actie voor verbinding.

Waarom een OneLove-aanvoerdersband dragen?

Vooral omdat volgens velen de mensenrechten in Qatar geschonden worden, vinden veel spelers het belangrijk om juist nu zo’n aanvoerdersband te dragen. Je ziet het vandaag de dag in alles terug hoe het streven naar gelijkheid gepromoot wordt en dat het uiteindelijk leidt tot verdeeldheid.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.