Zelf tests via speeksel voor data base toekomstige gezondheidspas

De ademtest om corona te kunnen detecteren, gaat tijdelijk stopgezet worden. Mede omdat er mensen een negatieve ademtest hadden gekregen, terwijl ze kort daarop positief hebben getest met de PCR-test.

In principe een raar verhaal om iemand op twee manieren te testen. Maar goed, er gebeuren wel meer rare dingen op de wereld tijdens de coronacrisis. Wat kunnen we hieruit exact opmaken?

De Duitse overheid heeft al in de planning staan dat de coronasneltests voor thuisgebruik goedgekeurd gaan worden. Deze tests geven je al binnen 15 minuten de uitslag. Dit gaat om tests via speeksel.

'Het blijven toepassen van snel tests, terwijl mensen nog gevaccineerd moeten worden, speelt een belangrijke rol voordat de maatschappij heropend kan worden', zo stelt de Duitse minister van Volksgezondheid.

Minister Hugo de Jonge geeft aan dat hij een toekomst ziet in de zelf tests zei hij afgelopen week in de Tweede Kamer. Als we moeten uit gaan van een digitale gezondheidspas, dan kunnen ze op deze manier alvast een groot deel van Nederland in de database krijgen voor toekomstige plannen.

ID2020 is een innovatieve manier om dat voor elkaar te krijgen voor bijvoorbeeld internationale reizen of het herstellen van de economie. Via je mobiele apparaat en een QR-code zou je in staat zijn om betalingen uit te voeren of veilig te reizen en direct bewijs op zak te dragen dat je gezond bent.

Een negatieve coronatest is dan nodig, of je moet waarschijnlijk een vaccinatiebewijs hebben. De vaccinatie is een mRNA vaccin (nooit eerder wijdverspreid als dit getest) waarbij het ook andere cellen zou kunnen binnendringen, zoals zenuwcellen en micellen.

Andere toekomstige mogelijkheden zijn via AI (als voorbeeld gezichts- of oogherkenning) of het herkennen van de verbinding van de aderen in je handpalm.

Bovendien is het tegenwoordig mogelijk om via biologische wijze via DNA, bloed, speeksel of urine een soort ID in te brengen die al vanaf jongs af aan gedragen wordt.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.