Wybra van Haga over maatregelen & nevenschade

Wybra van Haga worstelt met de maatregelen die op dit moment gelden. Ondernemers gaan eraan onderdoor. Er worden krokodillentranen gehuild, een showtje wordt opgevoerd. De reden dat de ondernemers failliet gaan is de huidige lockdown.

Van Haga: “Waarom wordt er niet gezocht naar de juiste oplossingen? Waarom aan de achterkant roepen dat huilende ondernemers aan de lijn hangen, en dat je ook buikpijn hebt? Waarom niet de kern van de zaken aanpakken, namelijk de lockdown?

Thierry Aartsen: "Ik trek mijn handen er vanaf. De VVD wilt geen lockdown. Het is het laatste wat we willen. De heer Van Haga maakt hier een politieke denkfout. Het is het virus die dit doet. Het virus is hetgeen dat ervoor zorgt dat we deze maatregelen moeten nemen, om iedereen gezond en veilig te houden.”

Van Haga: “Dit is dan wel een leuke personificatie van het virus weer. Het virus loert, het virus doet van alles. Inmiddels weten we dat het virus helemaal niet zo schadelijk is en dat er genoeg alternatieve oplossingen zijn. Je kunt de kwetsbaren beschermen of de zorg opschalen. Nu hebben we aan de achterkant allemaal maatregelen.

Als de overheid ervoor zorgt dat er schade wordt toegebracht, ben je het dan met mij eens dat deze schade moet worden vergoed.“
Kom niet bij mij aanzetten met dat het virus niet gevaarlijk is. Kom daar echt niet bij mij aanzetten, voorzitter.

Thierry Aartsen: “Zeg dat alsjeblieft tegen de weduwe en de kinderen van piet, beste maat van mijn vader. Die één dag na kerst is overleden. 54 jaar oud.

Zeg dat alsjeblieft tegen de weduwe en kinderen van Jan, een goede maat van mij, uit de carnavalsband. 51 jaar oud, meneer Van Haga.”
Thierry Aartsen: ”Je mag mij hier van alles komen verwijten, je mag het ook hebben over het steunpakket, maar laten we alsjeblieft ophouden met corona een griepje te noemen. En dat het alleen de ouderen zijn, ga dat alsjeblieft in een podcast van Lange Frans doen.

Van Haga: “Ik hoop dat meneer Aartsen dat dan ook zegt tegen al die mensen die last hebben van de nevenschade van de maatregelen die uw partij oplegt. Alle mensen die nu niet behandeld worden terwijl ze een niertransplantatie nodig hebben, of kanker hebben.

De nevenschade is uitgerekend, maar niet door uw partij. U gaat straks U bent geen ondernemer, u heeft er geen last van, u gaat gewoon door met bitterballen eten. U gaat hier in het ledenrestaurant gewoon weer ‘a la carte eten.

U heeft er geen enkel negatief effect van. Val mij niet lastig voor Lange Frans. U bent verantwoordelijk voor die maatregelen. Verstop de krokodillentranen voor dat u zich nu opwierp voor de ondernemer, want u doet dat niet.”

Thierry Aartsen: “De heer Van Haga gooit hierbij echt de ondernemers zand in het ogen. niemand doet dat graag. We doen het vanwege het verschrikkelijke virus dat harstikke dodelijk is, ook voor mensen onder de 80 jaar.

Daarom doen we dat. We proberen de ondernemers er doorheen te trekken, Ga mij niet verwijten dat e niets voor die ondernemers doen. Alsjeblieft, ga dat ergens anders doen.”

Wybre Van Haga had nog een slotopmerking: “We hebben het hier over een virus van IFR 0,23% met nevenschade die enorm veel slachtoffers maakt, veel meer als het virus zelf. Niet zeggen dat het virus zo erg is, en het loert op ons. Je moet gewoon de schade die je maakt, 100% compenseren.“

Thierry Aartsen sluit af met de woorden: “Ik ben blij dat ik een iets hoger empathisch vermogen heb dan een baksteen.”

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.