Willie Vogelesang schaamt zich voor het winnen van 185.000 Euro

De Postcode Loterijprijs van maar liefst 185.000 euro, die eind februari door Willie Vogelesang uit Den Haag gewonnen werd, had niet veel beter terecht kunnen komen. Ze kan hier bijna haar halve familie mee redden. Al was de bescheiden Hagenees met een bloemetje ook al tevreden geweest, zo vertelt ze.

‘Willie Vogelesang en haar partner Fred Klaassen kregen in zeer korte tijd onmenselijk veel verdriet te verwerken. Hun beide zoons Giovanny en Jayden zijn zwaar gehandicapt, waardoor zij bijna niet kunnen lopen, praten of zelfs om kunnen rollen. De zus van Willie raakte haar baan kwijt en moest hierdoor bijna haar huis verlaten. Ook zat bij Fred niet alles mee, hij zou het bedrijf overnemen van zijn baas maar die overleed onverwachts. Hierdoor zat hij ook zonder werk.

Juist waar de bewoners wel heel veel op hun bord kregen in korte tijd, viel deze grote loterijprijs. Alsof dit het lot was. Vogelesang: ‘Toen er aangebeld werd was het eerste dat in mij op kwam: met dit geld kan ik mijn zus uit de schulden helpen.’

Iedereen zou dit warme, vrolijke gezin de prijs gunnen, maar Willie reageert zelf erg bescheiden. ‘Ik zei tegen mijn partner Fred: Ik schaam me met zoveel geld. Hier hebben wij niets voor hoeven doen. Ik ben al zestien jaar lid van de Postcode Loterij en steun er goede doelen mee. Eerder won ik een bak ijs en een bloemetje, daar was ik ook al erg blij mee.’

In bed
De cheque met het grote geldbedrag van 185.000 euro prijkt nu op de kast naast de televisie. Dit maakt het echt zegt Willie Vogelesang. Het stel werd compleet overvallen door het winnen van de prijs. Vogelesang: ‘Ik lag in bed, een vriendin belde mij op: De Postcode Loterij is in jullie straat en het is nu op tv. Ik vroeg direct, welk nummer? Waarop zij antwoordde “60” en vervolgens vroeg wie daar woont. Dat was ik dus in dit geval en ze zei: ‘Dan denk ik dat je nu maar eens naar beneden moet gaan. Zou het? Vroeg ik.’

In haar pyama stormde ze de trap af, waar partner Fred ‘met een baard van een week rondliep’. Klaassen: ‘dan kom je niet erg charmant over op tv.’ In één klap hadden ze een huis vol met mensen en was overal licht. Binnen een mum van tijd werd de woonkamer in een tv-studio veranderd. Het is ‘een raar gevoel’, vindt Willie, ‘om zo’n groot bedrag te winnen’. Lachend: ‘De ozb-beschikking zie ik elk jaar nog angstig tegemoet, maar dat zal deze keer niet zo zijn.’

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.