Wanneer en hoe kan je splitsen in blackjack?

In blackjack kan je je kaarten splitsen en het is belangrijk om te weten wanneer je kan splitsen en hoe je het beste kunt splitsen. Zoals bijvoorbeeld twee vijven dien je nooit te splitsen. Twee azen of twee achten moet je altijd splitsen. Twee vieren moet je ook niet splitsen enz. enz. Zo zijn er veel richtlijnen om te volgen voor het splitsen in blackjack om ervoor te zorgen dat je met de optimale winkansen speelt. Lees nu verder voor wat handige tips voor splitsen in blackjack.

Twee tienen nooit splitsen

Twee tienen moet je nooit splitsen omdat het al een zeer goede waarde heeft van 20. Het is bijna niet mogelijk om nog een betere waarde te krijgen, enkel met een Aas. Het is dus verstandig om altijd te passen met twee tienen in handen en ervoor te kiezen om niet de kaarten te splitsen in blackjack.

Twee azen en twee achten altijd splitsen

Als je twee azen ontvangt dan moet je uiteraard altijd splitsen. Je moet nagaan dat er veel speelkaarten met een waarde van tien in het blackjack deck zitten. De kans is dus groot dat je 21 behaald met een van de twee gesplitste handen. Deze speel je namelijk individueel en er is een extra inzet voor nodig. Twee achten splitsen in blackjack is een vereiste want het is de slechtste waarde die je kunt hebben in blackjack. Omdat de dealer altijd boven de 16 pas gaat passen (minimaal 17, of soft 17), is het belangrijk dat je een betere waarde dan 16 behaald. Daarom moet je de twee achten op splitsen in twee handen en kan je twee keer kans maken op een beter puntentotaal.

Twee vieren niet splitsen

Als je twee vieren ontvangt dan is dit bij elkaar een puntentotaal van 8. In principe kan je met elke 10 of een aas best een goede waarde behalen. Ga je deze kaarten splitsen in blackjack, dan is het zo dat je met twee handen met een lage waarde zit. Mocht je dan een tien ontvangen dan is er geen verdere optie meer om nog een extra kaart te nemen of in ieder geval, de risico's zullen te groot zijn.

Hopelijk weet je nu genoeg over het splitsen in blackjack en kan je het zelf eens bij een online casino uitproberen.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.