Extra corona maatregelen testen basisscholen

Er zijn al zoveel regeltjes erin gebracht dat je haast niet meer weet wat de regels nog zijn. Nu is er een regel bedacht om de verdeeldheid en leerachterstand nog meer te vergroten. Het laten testen van kinderen.

Maar als je jouw kind niet wilt laten testen, dan kan je kind 5 dagen langer thuisblijven in quarantaine. Mensen zullen je vertellen dat het niet zo erg is. Anderen zullen het met je eens zijn.

Je kind vijf dagen langer thuis. Het klinkt allemaal zo mooi. Je kind lekker knus tegen je aan op de bank. De liefde die je voelt bij het zien van haar ontwikkeling gedurende de dag. Maar kun jij zelf zorgen voor de juiste ontwikkeling die zij juist op scholen krijgen voor mensen die daarvoor geleerd hebben?

Wat nu als er een uitbraak is op een school en je wilt als ouder jouw kind niet laten testen? Tuurlijk, een keer 5 dagen langer thuis zitten is niet erg. Maar hoe vaak gaat zo’n klas in quarantaine? Wordt er ook bepaald dat als een klas al eerder helemaal in quarantaine heeft gezeten, dit niet nogmaals hoeft te herhalen?

Er zijn weer zoveel vragen die mij te binnenschieten die ik zo graag zou willen stellen. En waarom stellen de verslaggevers deze vragen niet. Weer zoveel onduidelijkheden die misschien in de loop der dagen wel bekend worden gemaakt.

En dan heb ik nog een vraagje over de ‘wet deelgezag’. Een wetsvoorstel die op 4 april 2020 erin is gebracht. Het geeft aan dat deelgezagdragers ook de bevoegdheid en verantwoordelijkheid krijgen over je kinderen.

Zij kunnen de dagelijkse beslissingen nemen als het aankomt op de verzorging en/of opvoeding van jouw kind. Wat gebeurt er als leraren volledig achter het beleid staan, ongeacht wat er wordt gezegd? Gelukkig ben ik niet de enige die zich over al deze zaken druk maakt. Maar ik zit met aantal vragen die heel belangrijk zijn.

Wat nu als geen één van de kinderen een test doet? Ongeacht of ze wel of niet symptomen van corona vertonen. Hoe kan dan de hele klas vijf (of tien omdat ze allemaal niet testen) dagen in quarantaine moeten? Niemand test immers positief als geen van de kinderen test.

En ze geven toch echt duidelijk aan dat het moet blijken dat een kind corona moet hebben. Kloppen deze regels wel? Zorgt dit dan weer voor nog meer verwarring. Zorgt het voor nog meer verdeeldheid onder ouders?

Zouden ouders dan willen dat jij je kind ook test omdat zij het doen? Hoe gaan ze tegen je opkijken? Hoe verdraaid de media het straks weer? En wat nu als leraren zich zorgen maken om jouw kind omdat jij ze niet wilt laten testen?

Mogen zij dan iemand op je afsturen die alles even grondig gaat onderzoeken? Wordt je privacy op deze manier dan ook weer geschonden? Het zijn gewoon vragen hoor. Maak je niet druk. Ben geen complotdenker. Ik ben gewoon kritisch en stel graag vragen.

Maar ja, dan heb je natuurlijk weer artikel 35 van de ‘wet publieke gezondheid’ die aangeeft dat als er een gegrond vermoeden bestaat dat iemand besmet is met een A-groep infectieziekte, ze verplicht in quarantaine geplaatst kunnen worden.

Dus begrijp even goed wat ik zeg hier. Verplichte quarantaine op basis van een ‘vermoeden’. Dit heb ik nog niet eerder gehoord. Dat wordt er dus straks bij ingebracht door het invoeren van deze extra regels op scholen. Ze pakken keer op keer beetje bij beetje je vrijheid af.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.