Mark Rutte: “Tussenniveau en basisniveau van routekaart moet steviger”

Vandaag (dinsdag 8 december, 2020) werd de persconferentie gehouden over wat mogelijk zou zijn met de feestdagen. Kunnen we versoepelen?

Blijven we met dezelfde maatregelen zitten? Of worden de maatregelen zelfs strikter? Zoals het er nu naar uit ziet zal alles straks nog veel strikter worden.

Eén ding is erg duidelijk: de routekaart wordt gewijzigd!

Mark Rutte en het OMT zijn namelijk al in gesprek over het wijzigen van de huidige routekaart (die volgens mij al vrij stevig is). Mark Rutte zei in de persconferentie dat het tussenniveau steviger moet, en dat het basisniveau mogelijk ook wat opgekrikt wordt. Dit gebeurd al voor, of net na de kerst.

De verwachting volgens nieuwsbezorger.nl is in ieder geval dat de routekaart al voor kerst wordt gewijzigd, en we vanaf dan met striktere maatregelen te maken krijgen.

Hieronder zie je de vraag die gesteld is tijdens de persconferentie, en het antwoord van Minister President Rutte zelf.

Vraag: “Mogelijke maatregelen volgen, als de cijfers niet de goede kant opgaan. U wilt daar eigenlijk niet aan. Aan de andere kant vraagt de kamer u om duidelijkheid te scheppen zodat mensen weten waar ze aan toe zijn. Dus waarom vind u het zo moeilijk om te schetsen welke maatregelen volgen als de cijfers de verkeerde kant op zouden gaan? Dan weet het volk in ieder geval waar ze aan toe zijn.”

Antwoord van Mark Rutte: “We zijn nu bezig met de routekaart opnieuw te ijken. Omdat we zeiden dat het tussenniveau eigenlijk steviger moet. Ook het basisniveau moet mogelijk wat steviger. Sowieso hebben we een paar nieuwe inzichten, en daar zijn we met het OMT al in gesprek. Dus dat komt binnenkort, voor of na de kerst, dan komt dat rond.”

Zelf de persconferentie terugkijken?

Alleen op basis van dit antwoord, zou je al veel conclusies kunnen trekken. Maar dat mogen we niet zoals je weet. Vragen stellen is er niet meer bij. Je hebt maar te luisteren. 

Neem jezelf in acht (zoals Hugo de Jonge zou zeggen), en doe je best om zoveel mogelijk mensen te vermijden tijdens deze extreme pandemie.

Voor je het weet ligt de reguliere zorg weer op zijn gat, en moeten we straks zelfs personen die een zwaar ongeluk hebben gehad, weigeren. En dat allemaal voor Corona.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.