Testkiosken vliegvelden, zelfisolatie, GGD testbussen, goedgekeurde coronaproof voorzieningen & meer

Vliegvelden in Australië krijgen COVID testkiosken. Strikte COVID protocollen dienen opgevolgd te worden. Je bent verplicht 14 dagen in zelfisolatie te gaan en na 11 dagen een testbewijs tonen.

Tevens moet je kunnen bewijzen dat je jezelf kunt isoleren in een verstandige omgeving, of je wordt gezonden naar een door de overheid goedgekeurde coronaproof-voorziening.

Strikte COVID-19 protocollen

Testkiosken en zelfisolatie

Maatregelen in Nederland strikter en strikter

In Nederland zien we telkens de maatregelen strikter en strikter worden. In het debat over de avondklok werd ook al door Ferd Grapperhaus gezegd dat hij niet wilt dat de tuinen straks vrijhavens worden. Daarmee doelt hij op het feit dat je straks niet meer in je eigen tuin mag staan na 21:00 uur.

Ernst Kuipers spreekt van potentiele extra maatregelen tegen DeStentor

Een andere opmerking die ons is opgevallen is die van Ernst Kuipers. Hij liet aan DeStentor weten dat het aantal opnames op de IC nu hoger ligt in vergelijking met het aantal besmette personen dan voorheen.

Dat vindt hij opmerkelijk. Hij is nog altijd op zoek naar mogelijkheden om het virus beter te bestrijden. In zijn eigen woorden: “Moet de discussie misschien gevoerd worden: is er nog wat dat kan om het te beteugelen?"

Avondklok gaat er niet af ongeacht wat je doet

Willem Engel had eerder deze week het voor elkaar gekregen dat de avondklok eraf zou gaan. Helaas was dit van korte duur omdat de overheid besloot dit tegen te gaan.

Vrijdag is er opnieuw een zitting geweest en heeft de rechter besloten dat er meer inhoudelijk over besproken moet worden dus de volgende rechtszaak is aanstaande vrijdag. Maar goed, de spoedwet laat ons al weten dat die avondklok er nog lange niet af gaat.

Angstcultuur

Met testkiosken hier en daar op vaste plekken kom je nooit meer van deze angstcultuur af. Bij basisscholen zullen straks GGD testbussen rondrijden om kinderen te testen als er sprake is van een besmetting op ‘vermoedens’.

Verder:

Er is een goed initiatief voorbij gekomen van Jan Huzen van Facebook Pagina steungroep boeren&burgers. Hij heeft besloten De Staat te dagvaarden. Winkeliers zijn bereid een kortgeding te starten voor het opnieuw openen van horeca, winkels, rijscholen & meer. Help hem mee door zijn pagina te bezoeken.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.