Stop met testen zonder klachten te hebben

Stop met mensen te testen zonder klachten. Stop met deze buiten proportionele maatregelen erin te houden.

Stop met afzondering te willen. Stop met onderdrukken.

Stop met angst te zaaien. Stop met al deze ongein en begin de echte waarde van het leven in te zien.

Mark Rutte heeft gezegd dat het geen zin heeft om je te laten testen als je geen klachten hebt. Intussen hebben ze de deuren van de basisscholen geopend (versoepeling) maar extra regels opgesteld wat ertoe leidt dat kinderen (inclusief leraren) en misschien mensen vanuit gezinnen zich moeten laten testen zonder dat zij klachten hebben.

Ben je dan niet in tweestrijd met jezelf als Minister President van Nederland?

Nu staan ook de grote coronatestdagen voor de boeg. In Dronten zijn ze al begonnen met testen en veel mensen zeggen dat ze graag zonder klachten zich laten testen om ‘corona’ eronder te krijgen.

Maar hoe krijg je corona eronder door je te laten testen als je geen klachten hebt?

Waarom moeten er testen afgenomen worden die tot extra besmettingen zouden kunnen leiden terwijl deze besmettingen niet aangeven hoe gevaarlijk het is voor onze samenleving.

De samenleving moet je in het algeheel pakken, niet alleen de volksgezondheid van de mens staat centraal.

De kern moet aangepakt worden en dat is kijken naar een plan waarbij het hele land weer volop kan draaien en de economie ervoor zorgt dat de volksgezondheid ook goed ondersteund blijft.

Even terugkomend op dat testen van de kinderen. De kinderen moeten zich bezighouden met het ‘potentiële’ overlijden van ouderen, alles moet preventief uitgevoerd worden.

Op voorhand smijten we al met cijfers voor hoeveel besmettingen zouden kunnen komen als we geen lockdown uitvoeren. De lockdown blijft in stand en hoe meer de besmettingen oplopen, hoe langer deze lockdown aan zal blijven houden.

En wie zijn degenen die zich voornamelijk laten testen? Zijn dat niet de mensen die nog altijd de samenleving op dit moment ‘draaiende’ houden?

En houden deze personen die constant nog altijd werk hebben wel de samenleving draaien, of werken deze mee aan het kapot maken van ons land in het algeheel?

Wie zijn degenen die gestraft worden in dit verhaal. Of laten we het ‘benadeeld’ of ‘slachtoffer’ noemen. Want de mensen die komen te overlijden aan corona worden veelal ‘slachtoffers’ genoemd. Is dit niet een term die vanuit oorlogen is ontstaan? Zitten we dan echt een oorlog te voeren tegen een onzichtbaar virus?

Hoeveel virussen zijn er wel niet intussen? 1 miljoen, 3 miljoen, of 5 miljoen – of meer. Hoeveel virussen hebben we al ontdekt? Hoeveel virussen komen er nog om ons te blijven onderdrukken met nare buiten proportionele maatregelen die niet afgewogen zijn ten opzichte van onze economie.

En dan moeten we gaan nadenken over het handelen van het afgelopen jaar. Zijn deze maatregelen wel zo effectief geweest? Hoeveel jongeren hebben zich afgezonderd in deze tijden en zullen verschillende psychische klachten hebben ontwikkeld.

Deze psychische klachten hebben zelfs tot zelfdoding geleidt, en moeten we dan niet degenen de schuld geven die deze maatregelen hebben bedacht? Want zijn we nu niet jongeren schade aan het toebrengen terwijl we de ouderen veilig willen houden.

En is het wel zo veilig om de ouderen afgezonderd te houden? De eenzaamheid slaat ook toe onder ouderen en dat vergroot de kans dat op overlijden als zij al onderliggende klachten hebben.

Er zijn nog zoveel vragen om te stellen maar die lijken niet gesteld te worden door de eenzijdige berichtgeving van de media. Zij willen zich liever bezighouden met whatsapp gespreken die iemand in zijn privé leven gevoerd heeft in plaats van het echte probleem aan te pakken.

Kunnen we niet wat meer vragen stellen over de jongeren, en of we dit onze kinderen wel aan willen doen? En als deze vragen onbeantwoord blijven dan zijn er genoeg mensen die op dit moment wel op zoek zijn naar vragen.

Waaronder ikzelf wellicht. Anders zou ik dit blog niet schrijven. Juist in tijden waarin dingen niet kloppen ga je op zoek naar antwoorden die dingen kloppend kunnen maken.

De puzzel moet compleet zijn. Stop met puzzelstukjes weg te nemen, waardoor we continu geneigd zijn weer op zoek te moeten gaan naar puzzelstukjes, om de puzzel alsnog compleet te maken en/of behouden.

Als Minister President Rutte zich niet hoeft te laten testen als hij geen klachten heeft, waarom moet mijn kind zich dan wel laten testen zonder klachten te hebben? Is dit niet tegenstrijdig, en lijkt dit niet op extra privileges die hij heeft en moet hij zich niet verantwoorden tegenover alle mensen?

De mensen die dan wel besmet zouden raken, en anderen kunnen aansteken, wat weer leidt tot extra doden omdat in de ziekenhuizen in alle paniek bepaalde richtlijnen gevolgd worden?

Kijken de artsen nog wel echt naar de ‘onderliggende problemen’ of ‘zeldzame ziektes’ en/of ‘ontstekingen’ waar ze over spreken als iemand komt te overlijden ‘met corona’ in plaats van echt aan ‘corona’.

Als je die behandelt hebt als corona patiënt, is de behandeling dan wel zo goed? Het zijn zoveel vragen die telkens onbeantwoord blijven. En welke kant gaan we uit als we nu het testbeleid omhoog gooien en iedereen zich laat testen zonder dat ze klachten hebben?

De WHO heeft zelf aangegeven dat er teveel positieve corona uitslagen zijn geweest doordat ze de PCR-test te vaak lieten circuleren. Laat die PCR-testen maar vaak genoeg circuleren en je creëert weer extra besmettingen.

Misschien is het een goed idee om de resultaten van positieve testen te tonen van het afgelopen jaar. En dan heb ik het niet over alleen de leeftijdsgroepen, maar ook de doelgroepen en welke sectoren, bedrijven, corporaties en meer, hebben bijgedragen aan het oplopende aantal besmettingen?

Nu zitten we alsnog met een strikte lockdown die in het begin zo ‘intelligent’ leek. Er komen alleen maar meer regeltjes bij en regels worden bijna niet weggehaald. Laag op laag, strikter en strikter – gewelddadiger – als je kijkt naar hoeveel doden het kan leiden om deze lockdown erop te houden.

De sociale interactie tussen de mens is verdwenen en zelfs als je een oude bekende tegenkomt zal dat veelal in de supermarkt gebeuren. De avondklok gooit roet in het eten voor mensen die lange werkdagen achter de rug hebben en eerst nog moeten eten of willen kunnen ontspannen.

De tijd lijkt sneller te gaan doordat je je beknopt voelt. Zo bekrompen, waarbij geen licht is aan het einde van de tunnel. Kunnen mensen nog wel uit deze tunnel komen? Wanneer ik door een tunnel rijd, wil ik het liefste er zo snel mogelijk weer uit. Waarom weet ik niet.

Maar ik krijg toch altijd een soort van onderdrukt gevoel over me heen. Lijkt dat dan een beetje op claustrofobie waar de muren op je afkomen en je je daarbij angstig kunt voelen? Het lijkt erop dat ze de tunnel steeds minder breed maken, en daardoor mensen nog meer angst over zich heen krijgen.

Hoe lang moet deze angst voortduren voordat het echt te laat is, en een heel groot deel onder de jongeren straks niet meer goed kunnen functioneren om ons land dus echt draaiende te houden. Stop de angst. Sta voor meer saamhorigheid.

Stop met de onzinnige gesprekken die je op dit moment voert want je vrijheid wordt ‘stapje voor stapje’ weggenomen zonder dat je het door hebt. En met ‘zonder dat je het door hebt’ doel ik op de personen die het liefst wegkijken en nog optimistisch proberen te blijven.

Misschien ook wel de personen die het nu nog allemaal goed hebben en een andere angst hebben gecreëerd om het straks zelf minder goed te hebben en er ook aan onderdoor te gaan als je kijkt naar hoeveel mensen er al aan onderdoor zijn gegaan.

Stop met dat testen die telkens de angst onder de bevolking erin houdt zonder daar misschien enige reden toe te hebben als je bekijkt welke leeftijdsgroepen straks besmet zijn als voornamelijk die kinderen veelvuldig gaan testen zonder echt klachten/symptomen te hebben.

Stop met het onderwijs te willen veranderen waarin je continu blijft wijzen naar hoe we moeten handelen om anderen gezond te houden. Mogen die kinderen zich in hun jongere jaren ook met zichzelf bezighouden? Moeten zij zich niet focussen op de ontwikkeling en staan ze niet in de bloei van hun leven?

Stop met mensen van elkaar af te zonderen maar ga op zoek naar oplossingen waar we weer bij elkaar kunnen komen. Kunnen we in scholen niet gewoon posters ophangen waar kinderen en/of ouderen elkaar knuffelen? Kunnen we stoppen met die vaccinatiespuit constant in beeld te brengen?

Kunnen we stoppen met te doen alsof overal een schaarste in is waardoor het op een marketingcampagne begint te lijken? Moeten we in de media telkens aanhoren wie zo graag dat vaccin wilt hebben?

Kunnen we de personen laten spreken die geen vaccin willen? En moeten we het überhaupt nog wel over het vaccin willen hebben want eruit komen gaan we ook niet na het vaccin. Kan Minister President Rutte zich dan even verduidelijken over hoe het zal gaan als iedereen het vaccin heeft genomen?

Of zijn intussen al andere varianten/mutanten erbij gekomen waar we ook weer een vaccin voor nodig hebben? Ze spreken constant over een derde golf. Als die derde golf straks weg blijft dan zeggen ze dat komt doordat we de avondklok erin hebben gebracht en nu gaan we kijken hoe lang we die erin kunnen houden zodat we de derde golf echt kunnen voorkomen.

Hoeveel golven moeten we eigenlijk nog voorkomen en wanneer is het eind in zicht en krijgen we onze vrijheden weer terug? Demonstraties helpen niet omdat deze gemakkelijk gekaapt kunnen worden en we zijn in een soort van internetoorlog belandt waarbij je je online nog een beetje kunt laten horen doordat berichten via sociale media gedeeld worden.

Maar tegelijkertijd slaat de censuur steeds meer toe, waar de tegengeluiden (die ook nodig zijn) steeds minder in zicht zijn voor degenen die juist deze berichten moeten lezen. En de vraag is of ze deze berichten echt lezen of het liefst wegkijken omdat ze zich prettig voelen bij de situatie die voor hen gecreëerd is.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.