Spoedwet verlengd 1 juni & verplicht testen nodig volgens MKB-Nederland

Zorgminister Hugo de Jonge schreef al eerder aan de Tweede Kamer dat hij de coronawet die op 1 maart afloopt, wilt verlengen tot 1 juni. Hoewel Brouwer (hoogleraar Recht en samenleving Rijksuniversiteit Groningen) zegt dat de invloed van de Tweede Kamer gelijk blijft, lijken ze met dit besluit de Tweede Kamer volledig voorbij te zijn gaan.

In een artikel van NOS is te lezen dat de spoedwet al tot 1 juni is verlengd. Net zoals altijd, wordt heel listig het balletje opgegooid. Vervolgens wordt er weer gekeken hoe mensen erop reageren, en daarop wordt weer geanticipeerd.

Nu het erop lijkt dat de coronawet en de maatregelen die daarin opgenomen zijn, blijven gelden, wanneer kunnen kleding- en woonwinkels dan weer op een normale manier mee draaien in de maatschappij?

In een ander artikel van De Telegraaf is te lezen dat Koninklijk Horeca Nederland (KHN) voorman Dirk Beljaarts aangeeft boos te zijn op Hugo de Jonge en Mark Rutte. De manier waarop onze Ministers het nieuws brengen schiet ook in het verkeerde keelgat bij veel ondernemers.

Dirk Beljaarts:

“Er zijn bloedbaden, en dat lijken ze totaal niet erg te vinden.”

In België is de horeca geopend met strikte protocollen zoals afstand houden en op een vaste plek blijven zitten. Bij ondernemers in Nederland is de maat vol.

INretail voorman Meerman:

“We kunnen niet langer wachten, ondernemers gaan kapot. Als volledige heropening écht niet kan, doe dan in elk geval dit.”

Verplichte tests zijn straks nodig

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten ervoor beter gebruik te maken van testbeleid om bedrijven toch te kunnen openen.

Voorzitter Jacco Vonhof (MKB-Nederland):

"Ondernemers snakken naar lucht.”

Jan Brouwer:

"Als iedereen gevaccineerd zou zijn, is dat een goede reden om de spoedwet direct in te trekken."
Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Verplicht testen, is dat nu waar het op uit loopt. Zonder klachten testen mag niet, heeft geen zin. Woorden van Rutte. Wat is de volgende stap, eisen dat mensen zich vaccineren? Wanneer gaan jullie zien dat dit niet mag en kan? Mensen uitsluiten.

  2. De beste remedie om corona vóór te zijn is vrijheid en knuffelen!
    Zonder deze medicatie blijft men de mensen verder uitmoorden!
    Hoop, lucht, licht en warmte gaan ons redden en zeker niet dat clubje seniele geldwolven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.