Richtlijnen om kinderen in eenzame quarantaine te plaatsen ‘wrede straf’

Ik zal je een interessant verhaal vertellen. Het begon op twitter met enkele moeders en grootmoeders. Ze hadden propaganda ontvangen van verschillende openbare gezondheidsinstanties van de overheid in Ontario (Canada).

Het zijn eindeloze overheidsberichten van openbare diensten. Ze zijn zo ontworpen dat ze saai zijn, en na een tijdje is het allemaal hetzelfde dreunende achtergrondgeluid als een oude airconditioner, vliegen in een vliegtuig, of een ontstemde radio.

Maar deze moeders en grootmoeders lezen het. En ze begonnen erover te tweeten naar enkele tientallen volgers. Het verhaal werd genegeerd door de grote giganten in de media zoals CBC of The Global Mail.

Die jongens zijn 100% voorstander van lockdowns. Hoe harder, hoe beter. Voor de kleine mensen, niet voor zichzelf. Weet je, tegenwoordig zijn de media voorstander van de meeste dingen die de overheid wil. Omdat ze vrijwel allemaal op de een of andere manier voor hen werken.

Maar onderstaande is waar de moeders over tweeten:

Gepost door Peel Region

Wat te doen als uw kind van school wordt gestuurd, maar geen symptomen heeft?

Misschien was iemand anders in de klas ziek, maar je kind heeft geen symptomen. Je kinderen zijn niet ziek, maar je kind wordt alsnog van school naar huis gestuurd.

Dus wat moet je doen?

Normale ouders of een normale dokter zouden zeggen ‘hou gewoon de dingen in de gaten maar ga niet raar lopen doen. The Peel Region, een groot gebied buiten Toronto zegt het volgende en ik citeer “het kind moet zichzelf isoleren”.

Wat betekent dat je in een aparte slaapkamer moet blijven, eten in een aparte kamer apart van anderen, gebruik indien mogelijk een aparte badkamer, als het kind de kamer moet verlaten, en waarom zouden ze? Ik bedoel ze zijn een kind, twee weken blijven in hun kamer en ze dienen ze een masker te dragen en twee meter afstand te houden van anderen.

Let op: je moet beide doen. Een masker en twee meter uit elkaar. Het wordt sterk aanbevolen zo snel mogelijk op COVID-19 te testen, of te testen na de in de brief vermelde datum.

Ze bevelen twee weken eenzame opsluiting aan, in het eigen huis van het kind, draag een masker in hun eigen huis. Kom niet binnen 2 meter van iemand in je eigen huis, zelfs niet als je een masker draagt. Zie geen andere gezinsleden in je huis. Zelfs als niemand hier symptomen heeft, ook het kind niet.

En dat is nog niet alles. Kijk naar de volgende kolom in de flyer. Voor andere kinderen die op hetzelfde adres wonen, moeten alle andere kinderen die op hetzelfde adres wonen, thuisblijven van school totdat het kind met wie een nauw contact is, terugkeert naar school.

Dus het hele gezin wordt buiten werking gesteld. En het laatste punt is dat je kind niet met vrienden gaat spelen of familie te zien die niet bij jou wonen. Dus niet alleen een kind dat geen symptomen heeft, moet thuis blijven en in quarantaine blijven. Maar ook alle andere kinderen in hetzelfde huis, die geen symptomen hebben, en niet eens iemand kennen die symptomen had. Ze moeten ook thuis blijven en ze kunnen ook niemand anders bezoeken.

En onthoud, dit is allemaal voor een kind dat zonder symptomen naar huis wordt gestuurd. Dit is waanzin. Zoals je kunt zien, is dit een mooie poster. Dat was duidelijk gepland en opgemaakt en herzien en bewerkt. Het is niet zomaar een opmerking, het is niet zomaar een e-mail die door iemand is geschreven. Dit zijn de officiële regels die zijn gepubliceerd door de officiële mensen en mensen volgen deze regels omdat mensen bang zijn.

Ze zijn ook bang voor het virus, maar ik denk dat we inmiddels allemaal weten dat de kinderen dit virus echt niet krijgen, en als ze het krijgen, herstellen ze - als ze überhaupt weten dat ze het hadden. En ik denk dat mensen vooral bang zijn voor de overheid. De regering legt mensen boetes op van duizenden, of tienduizenden euro’s. Dus sommige mensen doen uit angst vreselijke dingen met hun eigen kinderen, zoals hun in eenzame opsluiting veranderen.

Waarom we scholen open moeten houden en angst moeten stoppen

We weten allemaal dat veel ouders gefrustreerd raakten over hoe lang scholen in dit land gesloten waren. Ze zijn zo blij dat ze weer open zijn dat ze dit het liefste willen vieren. Maar ze zijn nerveus dat scholen weer gesloten zullen worden, omdat er nog steeds veel angstig gebabbel is en kinderen daar de dupe van zijn.

Ondanks het feit dat kinderartsen in steeds meer naar voren treden en zeggen; ‘Zelfs als er een derde golf is, zelfs als de overdracht door de gemeenschap toeneemt, sluit de scholen dan niet opnieuw. Meer dan 100 medische experts, veel van hen zijn top kinderartsen die zeggen precies hetzelfde.

Erop wijzend dat hoewel het coronavirus veel ernstiger lijkt dan griep voor ouderen, het eigenlijk minder ernstig is dan de griep bij kinderen. Dat ben ik niet aan het woord. Dat zijn de beste kinderartsen ter wereld die spreken. Die informatie komt gewoon niet goed naar buiten.

Er is nog een ander stukje informatie dat naar buiten moet komen. Dat mensen nog veel meer moeten begrijpen. Terwijl we praten over wat er daarna gebeurt. En dat is het gesprek over hoe zaken op scholen gaan.

Nu rapporteren regeringen welke scholen uitbraken hebben. Hoeveel uitbraken ze hebben of hoeveel gevallen er zijn. Het feit dat we dit allemaal elke dag in het openbaar kunnen lezen, heeft dat al dit angst zaaien veroorzaakt.

Ook al vraag je het aan een volksgezondheidsfunctionaris, dan zullen zij het er over eens zijn dat scholen niet echt een groot probleem zijn als het gaat om overdracht. Het zijn productiefaciliteiten, magazijnen, industriële locaties, die werkplekken zijn een soort van de belangrijkste transmissievectoren in gemeenschappen. Andere zijn nauwe contacten, sociale bijeenkomsten tussen familieleden, enzovoort.

Nou, besmettingen op scholen, het is een beetje een misleidende uitdrukking. Wat het eigenlijk zegt is dat mensen die naar school gaan, positief zijn getest op coronavirus. Dus als een kind het van zijn ouders krijgt, of als een leraar het van een ander familielid krijgt, en ze testen positief, dan wordt dat op scholen als een geval beschouwd.

Ook al doet de zin je denken aan 'dat het een geval was' dat je op school hebt gehad. Dat is helemaal niet wat het betekent. Het betekent alleen dat iemand die positief is getest, en die ook naar school gaat, in de schoolomgeving verschijnt. De overgrote meerderheid van die gevallen, zoals een volksgezondheidsfunctionaris zegt ‘werd feitelijk thuis verworven, niet op school zelf verworven’.

Al die mensen die bang zijn voor de schoolsituatie, kunnen zich zorgen maken over besmettingen op scholen. Veel mensen worden op dit moment niet goed genoeg ingelicht. Het is een van de belangrijke sleutelfactoren die aan de mensen moet worden uitgelegd.

Bronnen: Toronto Sun

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.