Marc van Ranst: “Zet België onmiddellijk in korte, strenge lockdown”. De reacties op de lockdown in België zijn zorgwekkend

Van Ranst pleit voor korte maar strenge lockdown: “Noodrem aantrekken om volledige lockdown te vermijden”

Politici en experts maken zich ernstig zorgen over de stijgende coronacijfers. In de ziekenhuizen werden de voorbije drie dagen telkens meer dan 200 mensen met Covid-19 opgenomen. Om het tij te doen keren, is er niet veel tijd, waarschuwt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) bij HLN Live. Hij hoopt dat het Overlegcomité vandaag een pakket aan maatregelen samenstelt dat op korte termijn effect heeft.

“Een lockdown zoals in het voorjaar zou een manier zijn om heel snel in te grijpen. Als je afspreekt om dan na de paasvakantie de scholen en de horeca weer te openen, zouden mensen hierin meegaan”, klonk het.

Strenge maatregelen hebben het voordeel van de eenvoud en werken snel, zei Van Ranst hierover tegen HNL (bron).

“Het effect daarvan zal op zich wel meevallen, het heropenen van de contactberoepen hield veel meer risico in. Sommige politici begonnen echter ook te pleiten om terrassen vroeger dan voorzien te heropenen. Als de bevolking op die manier het idee krijgt dat de miserie bijna gedaan is, dan kom je in een gevaarlijke situatie terecht.”

De reacties op de lockdown in België zijn erg zorgwekkend. Als je ziet waar het volk zelf al voor pleit en hoe de viroloog Marc van Ranst blijft misleiden met zijn verkooppraatjes.

Zie hieronder een aantal reacties van onze overburen:

Rudi Niessen: “Vaccinaties hebben we nodig. Dringend en georganiseerd door het leger.”

Sylvia van Gastel: “Gooi 1 maand alles dicht en volop vaccineren. Dan gaan we het misschien redden.”

Willy van Dijck: “Als elke mens doet wat hij moet doen zouden er veel minder besmettingen zijn. Maar helaas denkt 15% van de bevolking dat ze het beter weten, dat is het grote probleem en niet de dokters of de politiek.”

Karel Dillen: “De snelste manier om uit de impasse te raken is vaccinatie, verplicht desnoods.”

Paul Hendriks: “Volledige lockdown van minstens 4 weken aub.”

En zo zijn er nog vele te vinden.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.