Besmettingen voorkomen door niet te testen: preventief handelen

Hoe je juist voor meer besmettingen zorgt door mensen op te roepen bijeen te komen zonder klachten zich te laten testen. Als je echt die besmettingen wilt verminderen, dan ga je niet mensen nog meer.

Mensen hebben toch niets anders te doen en als dit het enige is dat je kunt doen dan doe je het al sneller. Althans, mensen die niet zo goed door hebben over wat er daadwerkelijk speelt.

Een spel om telkens de besmettingen op peil te houden en de besmettingsgraad hoger te hebben en de maatregelen op basis van deze besmettingsgraad erin te houden.

We moeten nu schreeuwen voor 1% die vatbaar zijn voor een virus dat kan leiden tot de dood ten gevolge van corona. Maar waarom schreeuwen we niet dat er wellicht 30% of meer kapot gaat in Nederland als het gaat om financiƫle schade, of misschien wel 70% tot 80% kapot wordt gemaakt op fysiek gebied, inclusief jongeren, en kinderen op basisscholen en/of zelfs de peuters op de kinderopvang.

De economie ligt op zijn gat. De entertainment industrie komt niet meer terug. Kroegen worden niet meer geopend. Kapperszaken gesloten. Kleine ondernemers die eronder lijden. Boeren die niet meer landbouw mogen houden.

Het klimaat op komst (wordt nog wel uitgebreid besproken), corona nog aan de gang, hoelang houden we dat nog zo vol? Hoeveel percentage van Nederland heeft dit nog niet door? Hoeveel percentage houdt zijn mond terwijl ze het wel door hebben?

We kunnen wel in percentages of met cijfers of verwachtingen gooien want dat wordt toch al het hele jaar gedaan. De statistieken blijven constant gewijzigd worden en dan is dat weer waarheid. En als iets niet uitkomt, dan komt dat door preventie.

Wat nu als we preventief kunnen handelen met het testen? Laten we niet gaan testen omdat je dan geen besmettingen meer krijgt. En dan gooien we er een verwachting aan vast dat er waarschijnlijk minder besmettingen daardoor komen. En als dat dan uit komt dan kunnen we zeggen dat het komt doordat we niet meer testen.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.