Postcodeloterij gebruikt inleggelden voor links-radicale organisaties

Thierry Baudet: "Wat hebben Urgenda, VluchtelingenWerk, Greenpeace, Hillary Clinton en Wakker Dier met elkaar te maken?

Allemaal worden ze gefinancierd door de Postcode Loterij, met úw lotgelden. De grote architect achter dit loterij-activisme is Boudewijn Poelmann.

Met zijn zogenaamde goededoelenloterijen haalt Poelmann jaarlijks ruim 1 miljard euro op. Waarvan hij meer dan 500 miljoen schenkt aan ‘goede doelen’. Maar in werkelijkheid zijn een groot deel van deze goede doelen links-radicale en activistische groeperingen, met een sterke politieke agenda.

Wie is Boudewijn Poelmann? En hoe komt hij hiermee weg?

Poelmann is een radicale milieuactivist, aanhanger van de omstreden Amerikaanse Bill McKibben, die het klimaatprobleem “als een oorlog” ziet.

Poelmann is het daarmee eens. Toen Poelmann in 1989 de Nationale Postcode Loterij oprichtte, en een paar jaar later De BankGiro Loterij en De VriendenLoterij, werd hij in één klap multimiljonair.

Met zijn miljoenen wist hij in te breken in het politie bestuurlijke kartel van Nederland. En de mensen daar aan zijn politieke agenda te binden.

Het oprichten van een loterij in Nederland is niet makkelijk. De Postcode Loterij maakt daarom gebruik van de zogenaamde ‘goededoelenloterij’ regeling.

Hiermee kunnen commerciële bedrijven een kansspelvergunning krijgen. Onder de voorwaarde dat ze minstens 40% van hun opbrengsten schenken aan goede doelen.

Maar wat dan allemaal onder goede doelen valt laat de wet in het midden. De Postcode Loterij is georganiseerd in een aantal BV’s, NV’s en stichtingen. In al deze organisaties worden hoge functies bekleed door kartelpolitici.

Naast deze wirwar van bedrijven en stichtingen is er het Goede Doelen Platform; een lobbygroep, financieel afhankelijk van de Postcode loterij, die in Den Haag de belangen behartigt van de door Poelmann gesteunde “goede doelen”.

De afgelopen jaren maakte het goede Doelen Platform zich onder andere hard voor het ophogen van barrières voor nieuwe toetreders op de kansspelmarkt en voor het strikter maken van regels voor haar concurrenten om zo de monopolypositie van De Postcode Loterij te beschermen.

Het Goede Doelen Platform wordt op dit moment voorgezeten door oud-VVD-kamerlid Willibrord van Beek. De afgelopen jaren zagen we vele politici in Poelmann’s organisaties ronddraaien, met in hun kielzog een horde BN-ers.

De Postcode Loterij is een zorgvuldig opgetuigd kartel dat met uw inleggelden politieke actie voert en de politiek bestuurlijke top van Nederland aan de eigen activistische agenda bindt.

Forum voor Democratie wil dat kartel doorbreken. Enerzijds door te laten zien hoe de gevestigde macht opereert. Anderzijds door de geldpomp aan te pakken, die links-radicale organisaties en bewegingen financiert.

Daarom willen we de goede doelen loterijen democratiseren. Wij willen dat in de kansspelwet wordt geregeld dat deelnemers aan goededoelenloterijen zelf kunnen kiezen aan welke goede doelen hun geld wordt besteed. Of dat nou de lokale carnavalsvereniging is, het concertgebouw of de kinderboerderij.

Kies voor verandering."

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.