Politie had eerder moeten ingrijpen volgens eigenares van beschadigd pand in Rotterdam.

Maandagavond is het in de omgeving van de Groene Hilledijk en de Beijerlandselaan helemaal uit de hand gelopen. Dinsdag in de ochtend is de ravage nog altijd aanzienlijk. Gemeente Rotterdam is bezig met losliggende bakstenen en glasscherven te ruimen.

Het heeft enorme impact gehad, en winkeleigenaren waarvan de panden, zijn erg beschadigd. Er zijn geen ruiten heel gelaten, veel spullen gestolen en de supermarkt is leeggeroofd.

Fatma Ulusoy (Pand Eigenaar): "Het is verschrikkelijk, ik vind eigenlijk dat dit niet had mogen gebeuren toen de politie hier stond. Ze hadden al veel eerder moeten ingrijpen."

Samir Hadhir (juwelier): "Het is echt niet normaal. Ik kan niets zeggen. Het is allemaal gesloopt".

Es Kucuk (Winkeleigenaar): "Het is gewoon niet normaal wat er allemaal gebeurt hier in Nederland. Onnodige situaties."

Mike Kuhn (Winkeleigenaar): "Dit doe je niet, weet je dit zijn geen mensen, dit zijn beesten. ik hoop dat ze ook zo behandeld gaan worden."

Riche Eisden (Winkeleigenaar): "Dit slaat nergens op. als het nou om een protest te doen was. Waarom ga je dan de winkels beschadigen. Dan gaat het niet meer om de avondklok".

Jongeren richten zich tegen politie met bakstenen


Er wordt gevreesd dat er vanavond weer rellen gaan komen. Daar hadden de winkeleigenaren ook nog wat op te zeggen.


Mike Kuhn (Winkeleigenaar): " Ik hoop dat de gemeente Rotterdam zich eigen achter de oren krabbelt, én nu wel zijn maatregelen treft. En voor mijn part lekker hard ook."

Es Kucuk (Winkeleigenaar): "Ik kan niets meer vrezen, gaat gewoon gebeuren denk ik."

koninklijke marechaussee uniform
Koninklijke Marechaussee in uniform Rotterdam


Een andere eigenaar denkt dat ze vanavond leuk terugkomen om de andere ramen te pakken. "Misschien zijn ze die nog vergeten?" Zo verklaarde ze.

Dit krijgt nog een staartje.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.