Polen in spoedberaad – Russische raketten veroorzaken twee doden

Het NOS heeft op dinsdag 15 november 19:51 een bericht geplaatst over een aanslag met Russische raketten in het Poolse dorp Przewodow. Er zijn twee Polen omgekomen. Persbureau AP kreeg te horen vanuit Amerikaanse bronnen dat het Russische raketten zijn geweest die eigenlijk voor Oekraïne bestemd waren.

De woordvoerder van premier Morawiecki van Polen heeft op Twitter een ‘tweet’ eruit gegooid. Daarin gaf hij aan dat er een ‘crisissituatie’ geldt. Er is met spoed de Nationale Veiligheidsraad bijeengeroepen. De Russische raketten raakten van koers. Przewodow ligt niet ver van Oekraïne vandaan, namelijk ten noorden van Lviv, net over de grens. Het dorpje heeft slechts 700 inwoners.

Er zijn verschillende beelden te zien op Twitter van het nare ongeval. Of het echt Russische raketten waren, daar durven we geen uitspraak over te doen. Mocht het zo zijn dat er raketten vanuit Rusland zijn afgeschoten, dan ligt dat erg gevoelig. Polen maakt namelijk deel uit van de NAVO. Mocht het gebeuren dat een NAVO-land aangevallen wordt, dan is er afgesproken dat bondgenoten elkaar helpen.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.