Pfizer pest regeringen en eist militaire basis als garantie.

Pfizer pest regeringen en landen als Brazilië en Argentinië hebben geweigerd.

Pfizer bemoeit met de wetgeving, zet regeringen onder druk, en eist zelfs militaire basis op als garantie. Ten gunste van Pfizer, dat de regels van het land - niet op Pfizer worden toegepast.

Daarbij moet het land rekening houden met vertraagde leveringen, en kan Pfizer niet worden bestraft voor een vertraagde levering. Verder is Pfizer in het geval van bijwerkingen vrijgesteld van alle burgerlijke aansprakelijkheid.

Terwijl landen als India gratis vaccins naar armere landen sturen, zijn er bedrijven zoals Pfizer die regeringen pesten. Het in Amerika gevestigde bedrijf Pfizer eist van regeringen losgeld, bemoeit zich met hun wetgeving, en eist zelfs militaire basis als garantie.

Pfizer heeft vaccinovereenkomsten met meerdere Latijns-Amerikaanse en Caribische landen: Chili, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Mexico, Panama en bijvoorbeeld Peru. Twee belangrijke Latijns-Amerikaanse landen ontbreken op deze lijst: Argentinië en Brazilië.

Wat is er in Argentinië gebeurd?

De besprekingen tussen Argentinië en Pfizer begonnen in juni 2020. In juli had president Alberto Fernandez een ontmoeting met de Argentijnse CEO van Pfizer.

Vervolgens vroeg Pfizer om compensatie voor de kosten van toekomstige civiele rechtszaken. Als iemand een civiele rechtszaak aanspant tegen Pfizer in Argentinië en die zaak wint, zou de regering van Argentinië en niet Pfizer de compensatie betalen.

Dus nam het Argentijnse parlement in oktober 2020 een nieuwe wet aan, maar Pfizer was niet tevreden met de formulering ervan. Volgens de wet moet Pfizer op zijn minst betalen voor nalatigheid, voor zijn eigen fouten als hij die in de toekomst maakt.

Pfizer verwierp dit, waarna Argentinië aanbood de wet te wijzigen om nalatigheid duidelijker te definiëren - om alleen de distributie en levering van vaccins onder nalatigheid op te nemen.

Pfizer was nog steeds niet blij en eiste dat de wet zou worden gewijzigd door middel van een nieuw decreet, dat Argentinië weigerde. Pfizer vroeg Argentinië vervolgens om een ​​internationale verzekering te kopen om mogelijke toekomstige zaken tegen Pfizer te betalen, waarmee het land instemde.

In december 2020 kwam Pfizer terug met meer eisen en eiste staatsactiva als onderpand. Pfizer wilde dat Argentinië zijn bankreserves, militaire basis en ambassadegebouwen op het spel zette. Vaccinfabrikanten hebben altijd genoten van een bepaalde afstand van aansprakelijkheid. Stel dat je een vaccin krijgt van Pfizer en dan heb je last van de prik.

U kunt altijd doorgaan en een rechtszaak aanspannen tegen Pfizer. Als u die rechtszaak wint, zal de overheid u in plaats van Pfizer compenseren. Dit is normaal. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld geeft de PREP Act (Public Readiness and Emergency Preparedness act) totale immuniteit aan bedrijven als Pfizer en Moderna.

Maar alleen als er per ongeluk iets mis gaat, en dat geldt niet voor nalatigheid. Maar Pfizer wilde meer: ​​niet alleen staatsactiva, maar ook een fraudeverzekering, iets waar Argentinië het niet mee eens was.

Wat is er in Brazilië gebeurd?

Pfizer ging een stap verder en vroeg Brazilië om een ​​garantiefonds op te richten en geld te storten op een buitenlandse bankrekening.

Op 23 januari 2021 bracht het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid een verklaring uit waarin uittreksels uit de precontractuele clausules van Pfizer werden geciteerd.

Hier is een lijst met de eisen van Pfizer - Brazilië doet afstand van de soevereiniteit van zijn activa in het buitenland ten gunste van Pfizer, dat de regels van het land - niet op Pfizer worden toegepast, dat Brazilië rekening houdt met een vertraagde levering, dat Pfizer niet wordt bestraft voor een vertraagde levering en dat Pfizer in geval van bijwerkingen is vrijgesteld van alle burgerlijke aansprakelijkheid.

De regering van Brazilië noemt deze clausules misbruik. Ook de deal van Pfizer met Brazilië is mislukt.

Wat is het spel van Pfizer?

Een ander rapport van het Bureau of Investigative Journalism sprak over een ander land waarvan de deal met Pfizer naar verluidt drie maanden werd uitgesteld omdat het bedrijf soortgelijke, bizarre eisen stelde.

Het bedrijf heeft dit jaar slechts 2 miljard doses te leveren op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Een vertraging van drie maanden kan een heel jaar kosten en levens kosten. Pfizer speelt met levensreddende medicijnen en misbruikt zijn positie nadat hij met behulp van overheidsfinanciering een vaccin heeft ontwikkeld.

Pfizers Duitse partner - BioNTech kreeg $445 miljoen van de Duitse regering. De VS hebben Pfizer al in juli 2020 2 miljard dollar betaald voor pre-orders. Pfizer verwacht dit jaar 15 miljard dollar te verdienen aan de verkoop van vaccins en is in gesprek met 100 landen en organisaties. Op 22 januari ondertekende Pfizer een overeenkomst met Covax en legde dit jaar 40 miljoen doses toe aan arme landen.

Hier is wat een fragment uit een persbericht van het bedrijf zei. “Bij Pfizer geloven we dat iedereen het verdient om gezien, gehoord en verzorgd te worden.

Daarom zijn Pfizer en BioNTech vanaf het allereerste begin van ons vaccinontwikkelingsprogramma vastbesloten om te werken aan een rechtvaardige en betaalbare toegang tot COVID-19-vaccins voor mensen over de hele wereld ”, luidde het.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.