Optimistische konijnen uit holletje gekropen voor experiment

Haasachtigen zijn in het hol van De Duivel gekropen uit enthousiasme voor een experiment met wortels, temperatuurmetingen, bewegingssensoren, snel-testen, konijnengaas tegen muggen en spatschermen.

Inhoud van pagina

Eigen ‘bubbels’ zijn nodig om de konijnen in bedwang te houden. Voor elke groep gelden andere regels, om zo nog meer verdeeldheid te creëren. Degenen achter de spatschermen staan er voor de show.

Degenen die dichter bij elkaar mogen worden gecontroleerd op hun gedrag zodat achteraf duidelijk is hoeveel onderling contact er is geweest.

De Europese haas en vele andere haasachtigen (konijnen) worden opgeroepen voor een experiment met maar liefst 1500 konijnen. Dit Europese konijntje heeft het geluk dat zijn vacht als camouflage dient. Helaas zijn er bewegingssensoren ingezet om ze alsnog op te sporen.

Hoewel het Braziliaanse konijn normaal in Midden- en Zuid-Amerika te vinden is, zijn deze afgekomen op het evenement waar indrukwekkende dingen staan te gebeuren. Voornamelijk de snel-testen waarbij een wortel in de neus wordt gedrukt, staat op hun agenda van leuke activiteiten.

De wilde konijnen zullen van de partij zijn met hun efficiënte voorpoten waar ze lange tijd achter elkaar op de grond kunnen stampen. Ze mogen een lapje voor, of achter een spatscherm.

Konijnen zijn uit hun holletje gekropen om in aanmerking te komen voor gratis wortels in hun neusje gedrukt. Het liefst vanachter, zoals in China, maar dat laat de technologie in Nederland nog niet toe.

Het konijnenhol zou bestaan uit drie kamers met in- en uitgangen. Vrij complexe constructies zijn nodig om dit op touw te zetten. Gelukkig wordt er niet veel gesproken onderling, en is er enkel sprake van grommen, spinnen, piepen en knarsetanden.

De showrassen (konijnen voor shows en tentoonstellingen) zullen niet ontbreken. Rexkonijnen moeten wegblijven omdat ze geen beschermharen hebben. Hoogstwaarschijnlijk mag de Kaapse haas vanuit Afrika ook niet komen omdat deze voornamelijk in de schemering en ’s nachts actief is.

Tegelijkertijd leggen de KROEGTIJGERS het af. Maar daarover een andere keer.

De konijnen moeten zich 48 uur voor het experiment zonder symptomen of klachten laten testen. Vervolgens worden er snel-tests gedaan tijdens het evenement zelf. De labratten zijn er om de tests uit te voeren. Kortom, dat wordt een dolle boel.

Eindoordeel

Vijf dagen na het experiment moeten de konijnen weer een test nemen (ongeacht of ze klachten/symptomen hebben). Degenen die zich hiervoor uitlenen, prima. Zij moeten ook wortels in huis hebben.

Maar bedenk je wel wat het met de gesloten sectoren doet en dat er weer veel belangen bij komen kijken. Je kunt niet de ene wel belonen terwijl de ander nog altijd gestraft wordt. Geef iedereen hun wortels terug om zo weer te kunnen groeien.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.