Nigeriaanse COVID variant in Verenigd Koninkrijk

Dr Simon Clark, van de Universiteit van Reading, zei dat de nieuwe stam - voor het eerst ontdekt in Nigeria - de immuniteit tegen elk vaccin of eerdere infectie kan 'afzwakken' nadat 32 gevallen in het Verenigd Koninkrijk zijn gevonden.

Een verontrustende nieuwe Covid-mutatie die voor het eerst werd ontdekt in Nigeria, is gevonden in het Verenigd Koninkrijk, zeggen rapporten. Zo is ook hier te lezen op de website Mirror.co.uk.

Dr. Simon Clarke, universitair hoofddocent cellulaire microbiologie aan de Universiteit van Reading, waarschuwde dat de stam mogelijk resistent is tegen de huidige vaccins.

Onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh hebben naar verluidt 32 gevallen van de B1525-variant in Groot-Brittannië gevonden.

Experts van de universiteit zeggen dat deze nieuwe stam de E484K-mutatie van het spike-eiwit bevat.

Deze mutatie is gevonden in de varianten Zuid-Afrika en Brazilië - en wordt verondersteld de ziekte te helpen de antilichamen te ontwijken die het verslaan.

Dr. Clarke vertelde aan The Guardian (bericht hier): "We weten nog niet hoe goed deze [nieuwe] variant zich zal verspreiden, maar als het succesvol is, kan worden aangenomen dat de immuniteit tegen een vaccin of eerdere infectie zal worden afgestompt.

"Ik denk dat, totdat we meer weten over deze varianten, alle varianten met E484K moeten worden onderworpen aan piektesten, aangezien dit weerstand lijkt te verlenen tegen immuniteit, hoe dan ook die wordt gegenereerd." Volgens het team van de Universiteit van Edinburgh zijn er over de hele wereld meer dan 100 gevallen van de B1525-variant gevonden.

Dr. Simon Clarke heeft gewaarschuwd dat de variant mogelijk resistent is tegen vaccins. De 'Nigeria-variant' is mogelijk resistent tegen vaccins omdat deze de E484K-mutatie bevat.

Het eerste exemplaar werd naar verluidt eind december in Nigeria gevonden. Het land ontdekte 12 gevallen in 51 uitstrijkjes, terwijl het Verenigd Koninkrijk 33 infecties identificeerde van meer dan 70.600 uitstrijkjes.

Vaccinbedrijven zeiden eerder dat deze minder effectief werken tegen de E484K-mutatie. Deskundigen zijn er echter van overtuigd dat het vaccin mensen zal beschermen tegen ernstige ziekte en overlijden.

Een nieuwe studie wees uit dat de Pfizer-prik effectief is tegen de Zuid-Afrikaanse variant. Onderzoekers van de medische afdeling van de Universiteit van Texas in Galveston ontdekten dat het vaccin het virus neutraliseert met de N501Y- en E484K-mutatie.

Deskundigen van de New York University hebben naar verluidt ook ontdekt dat de immuun antistoffen die door het vaccin worden aangemaakt, het virus nog steeds kunnen vernietigen, hoewel het lichaam niet zoveel antilichamen aanmaakte.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.