Nieuwe variant Q677P (Pelikaan) duikt op

Het is nieuws dat niemand wil horen, maar onderzoekers zeggen dat ze ten minste zeven nieuwe coronavirusvarianten hebben gevonden - allemaal in de Verenigde Staten. Dit lijkt nog een ver-van-je-bed-show, maar voor je het weet bereiken deze mutaties & varianten ook Nederland.

Tegen hoeveel varianten moeten we ons beschermen? Houdt het nooit op? De 3 grootste varianten van dit moment zijn de B.1.1.7, B.1.351 en P.1, deze delen allemaal N501Y mutaties. Deze 7 varianten delen allemaal de Q677H/P mutatie. Dan ben je weer op de hoogte!

Op de website van Fox5Atlanta (inclusief Fox10) vind je het artikel over de Q677P variant (nog zonder naam).

In een niet-peer-reviewed bericht zeiden de onderzoekers dat de varianten aan elkaar gerelateerd zijn en identificeerden ze deze als Q677P. Ze denken dat de oorspronkelijke variant vervolgens is gemuteerd in ten minste zes andere vormen.

Overal in de Verenigde Staten zijn gevallen gevonden, maar de varianten lijken geconcentreerd te zijn in de zuid-centrale en zuidwestelijke delen van het land.

De krant vermeldt Louisiana en New Mexico, waar medio januari de Q677P-varianten konden worden gevonden in 27,8% en 11,3% van de coronavirus-tests die werden gecontroleerd op gnomische sequenties.

Omdat slechts een klein deel van de COVID-19-tests wordt verzonden voor gnomische sequentiebepaling, zeggen experts dat we waarschijnlijk slechts een deel van die variantgevallen hebben geïdentificeerd, waaronder Q677P-gevallen.

Ambtenaren hebben al gewaarschuwd voor drie andere varianten, één uit het Verenigd Koninkrijk (B.1.1.7), een andere uit Zuid-Afrika (E484K) en de derde uit Brazilië. Er zijn al minstens 37 gevallen van de Britse varianten in Georgië gevonden.

Gezondheidsdeskundigen waarschuwen tegen het einde van volgende maand dat de Britse variant de meerderheid van de Amerikaanse COVID-19-gevallen zou kunnen uitmaken.

Een andere die op de website van het RIVM is terug te vinden is de mutatie F888L. Wat deze gaat doen is ook weer afwachten. Dit is een mutatie van de B.1.525 variant (Zuid-Afrikaanse).

De mutatie E484K wordt ook wel de Nigeriaanse variant genoemd. Zo duiken er steeds meer varianten op. De vraag is welke naam de Q677P mutatie gaat krijgen. Wie zal het zeggen?

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.