Mondkapjesplicht in buitenlucht Zwolse markt

Mondkapjesplicht op de Zwolse markt straks een feit? De marktkooplieden ontvingen eerder deze week een brief waarin staat dat er een dringend advies geldt voor het dragen van een mondkapje in de buitenlucht.

De gemeente van Zwolle wilt dat marktkooplui in hun kraam een mondkapje gaan dragen. DeStentor ging langs.

Journalist DeStentor: “Denkt u dat de gemeente wilt dat u in uw kraam een mondkapje gaat dragen?”

Eigenaar Westerhof Natuurkaas: “Dat zou kunnen dat ze dat denken, maar dat was ik niet van plan.”

"Wij zeggen heel Nederland dat de markten veilig zijn. Wij staan hier in de open lucht. Als ik dan zelf met een mondkapje ga lopen, dan vind ik dat ik ook naar de consument uitdraag dat het niet veilig is. Terwijl we juist iedereen zeggen. Wij staan in de buitenlucht. Er is nergens veiliger winkelen dan hier op de markt."

“Verplichten is een andere zaak. Als er boetes aan hangen, dan kun je niet anders. Maar dan is het een gedwongen feit. Eigenlijk zouden we landelijk, misschien wel wereldwijd dezelfde regels hebben. Dat is helaas niet zo.”

Eigenaar Bosscher brood & banket: ”Als je maar afstand houdt, vind ik belangrijker als het mondkapje, persoonlijk. Binnen snap ik het. Maar buiten begrijp ik het niet.

Eigenaar Henrikes Farm: “Wij hebben gewoon een mondkapje op bij de groentekraam. Al vanaf het begin. Dat was toen nog niet verplicht. Het werd gewoon gevraagd of je het wilde doen. Voor jezelf en andere mensen zeg maar.”

Of het straks echt verplicht wordt om een mondkapje te dragen in de buitenlucht op markten is nog maar de vraag. Zoals je weet gaat alles stapje voor stapje voor je het weet moet je straks overal verplicht een mondkapje op in de open lucht.

Bron: https://www.destentor.nl/video/mondkapje-voor-marktkooplui-ze-draaien-een-beetje-door~p200081

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.