Griep op wonderbaarlijke wijze laten verdwijnen en mondkapje erin brengen

Vorig jaar zijn er veel coronadoden gevallen. De griep daarentegen was minder zichtbaar. Er overleden nog ruim 400 aan de griep. Dit jaar is het een ander verhaal. Overal lijkt de griep te verdwijnen. Na wat websites te hebben bekeken ben ik tot de conclusie gekomen dat er een volgende illusie op komst is. Met sneltreinvaart. Deze illusie is dat het mondkapje wel werkt.

En het mooie is, ze hoeven het niet eens op de coronahoop te gooien. Het gaat nu namelijk om het tegengaan van het influenzavirus. Het mondkapje werkt gewoon! Wonderbaarlijk. Want wat je nu krijgt, je kunt niet meer zeggen dat in 2020 coronadoden aangezien zijn voor griepdoden. De griepdoden zijn naar ruim 400 gegaan omdat we maatregelen tegen corona hebben genomen. Dat is hoe het er nu echt voor staat volgens experts.

Het gesprek over hoeveel mensen er nu echt aan corona zijn overleden wordt dagelijks gevoerd. Je zult het vast zelf ook eens hebben meegemaakt dat je een gesprek voert met iemand waar je probeert uit te leggen dat de griep er ineens niet meer was. Maar dat gesprek kan je over een jaar al niet meer voeren. Waarom niet?

Ik leg het je uit. De illusie die ons nu voorgeschoteld gaat worden is dat het mondkapje en verschillende disproportionele maatregelen zoals afstand houden, of het sluiten van winkels en kroegen, of het niet meer bij elkaar komen, hebben bijgedragen aan het uitbannen van de griep.

Dit betekent dat als nu het propagandamachinetje goed zijn werk doet, genoeg mensen mee gaan in het verhaal dat deze maatregelen enorme impact hebben in het voorkomen van doden. Ieder jaar zijn duizenden mensen overleden aan het influenzavirus. Door deze maatregelen aan te houden, kunnen we dus ieder jaar duizenden mensen redden nietwaar?

Nou, heel goed nieuws! Wellicht dat we deze maatregelen jaarlijks terug kunnen laten komen en het mondkapje voor altijd op blijven houden om virussen buitens ons koude kikkerlandje te houden. Veel experts zijn het er over eens dat het dragen van een mondkapje, afstand nemen, bedrijfssluitingen de coronapandemie niet hebben weten te stoppen.

Wat wel is gebeurt: de griep is dit seizoen praktisch uitgeroeid. Hoewel dit normaal gesproken goed nieuws zou zijn, moeten we oppassen voor het gevaar dat op de loer ligt.  Experts zullen er alles aan doen om ons te vertellen dat het mondkapje de griep heeft uitgebannen. Je kunt hem het beste in publieke ruimtes (of zelfs buiten) en als je in het bijzijn van anderen bent.

Het laatste sprankeltje hoop dat we hadden om ons met elkaar te verenigen, is hiermee ook uitgebannen. Het is een terugkerend probleem. En ieder jaar zullen er andere maatregelen worden genomen als normaal. Jazeker, het nieuwe normaal. Dit is hoe je tegenwoordig met virussen om moet gaan als het aan de experts ligt.

De grieptrends van dit jaar betekenen dat we een manier hebben gevonden om mogelijk elk jaar tienduizenden sterfgevallen te verminderen. Het goede nieuws is dat we hebben gezien hoe effectief ons collectieve gedrag kan zijn om de last van de griep te verminderen. En vanwege deze ervaring zijn we misschien beter voorbereid om een ​​toekomstige grieppandemie te stoppen.

Aangezien mensen dit jaar geen griep krijgen, betekent dit dat meer mensen volgend jaar meer vatbaar zijn. Kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor het krijgen van griep, en volgend jaar zullen er meer kinderen dan ooit zijn die nog nooit van hun leven griep hebben gehad. Hierdoor is de kans groter dat ze het verspreiden. Sommige volwassenen zijn misschien ook kwetsbaarder om volgend jaar griep te krijgen.

Tot een paar weken geleden hadden we nog niet het gevoel dat we het bos uit waren. Maar nu het februari is - meestal wanneer het griepseizoen in Nederland piekt - voelt het alsof er geen griep komt. En het is niet alleen de griep: andere respiratoire virussen, met uitzondering van rhinovirussen, zijn ook dramatisch gedaald. Corona blijft ook nog even rondhangen. Niet erg toch? Eventjes maar.

Wat is verantwoordelijk voor het uitbannen van de griep?

Epidemiologen van verschillende universiteiten weten het nu bijna zeker: de griep is uitgebannen doordat we simpelweg een mondkapje dragen en afstand houden. Het is verontrustend om op verschillende grote Mainstream Media te lezen dat experts ons vertellen dat het mondkapje wel degelijk effect heeft. Want hier komt het. De grote truc is dat ze nog meer mensen gaan misleiden met het idee dat zo’n mondkapje wel werkt. Er wordt ons straks weer een illusie voorgeschoteld alsof we met nog een strikte lockdown wellicht ‘corona’ weg kunnen vagen. We hebben het immers met het influenzavirus al meegemaakt.

We kunnen ons goed voelen dat onze inspanningen de griep hebben weggevaagd. Het is een last minder om mee om te gaan tijdens een toch al moeilijk jaar. Maar… Laten we zeggen dat er nog een ander pandemisch ademhalingsvirus is, maar het is iets minder besmettelijk dan Covid-19. Als ze dan dezelfde kracht van collectieve actie zouden inzetten om het nieuwe virus in te dammen als nu, zou die pandemie waarschijnlijk een halt worden toegeroepen.

De volgende stap die gezet kan worden is dat corona net zoals het influenzavirus op wonderbaarlijke wijze uit ons leven verdwijnt. We zullen er dan niet veel meer over horen. Volgens cijfers van kennisinstituut Nivel is de griep officieel verdwenen uit Nederland. Het instituut houdt zich samen met het RIVM bezig met virussen die negatieve gevolgen hebben voor de luchtwegen.

Bij huisartsen is er het afgelopen griepseizoen geen enkele influenzabesmetting gevonden in de monsters die ze regelmatig laten analyseren. Normaal gesproken komen er duizenden mensen per jaar te overlijden aan de gevolgen van het influenzavirus. Er wordt door een van de onderzoekers bij Nivel benadrukt dat het instituut voornamelijk het huidige coronavirus volgt in plaats van het influenzavirus. Onbegrijpelijk als je bedenkt dat er duizenden mensen komen te overlijden aan het influenzavirus. Alles moet wijken voor corona.

Nu blijkt uit de cijfers dat de circulatie gestopt is. Huisartsen hebben in monsters niets kunnen vinden van het virus en in ziekenhuizen hebben ze het virus ook niet aangetroffen. Dus mensen. Houd er goed rekening mee dat we worden misleidt en daardoor straks nog meer mensen in Nederland een mondkapje zullen dragen op de meest gekke plekken terwijl dat ding heel niet werkt.

De impact van deze berichtgeving waarin constant wordt gestuurd op het positieve effect van het mondkapje om virussen uit het land weg te krijgen gaat ervoor zorgen dat we straks met een maatregel zitten waarbij we noodgedwongen een mondkapje moeten opzetten in de buitenlucht. Hoe vaker we het mondkapje opzetten, hoe minder deze virussen kunnen huishouden, als het aan de experts ligt.

Wat we eraan kunnen doen? Niet veel. Het is nu nog een soort van ‘complot’. Maar dan hebben we het in ieder geval al benoemd. Ja, doordat de griep weg is zullen we jaarlijks blijven zitten met nare maatregelen omdat het dus enorm zal bijdragen in het verminderen van doden aan andere respiratoire virussen zoals corona, afgezien van de rhinovirussen uiteraard. Er moet wel iets overblijven waar we geen invloed op hebben.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.