Media schetst negatief beeld over aantal corona besmettingen

De verdraaiing van media is iets dat speelt. Angst moet regeren zodat er meer controle is op de bevolking in Nederland. Er wordt angst gezaaid om mensen nog banger te maken voor het coronavirus en de vele varianten en mutaties die eraan vastkleven.

Nieuwsbezorger.nl heeft een artikel erbij genomen en wat punten besproken. Het is belangrijk dat mensen weten hoe het echt zit. De illusie is te lang voorgeschoteld en het is tijd dat we het gordijn naar beneden trekken en al deze leugens onthullen.

Misschien dat jullie mij wel kunnen uitleggen hoe het zit met onderstaand artikel?

  1. Er wordt nu een grote onzekerheidsmarge gebruikt met een R-waarde verschil van 0,49. Dat is nogal een groot verschil. Waar zijn deze schattingen op gebaseerd?
  2. Er wordt gezegd dat reproductiegetallen van coronavirusvarianten fors zijn toegenomen en mensen elkaar meer besmetten. Dit terwijl het percentage positieve tests is gedaald van 9,8% naar 8,9%. Hoe is het mogelijk dat je minder positieve tests krijgt als er meer tests worden afgenomen dan voorheen?
  3. Bijna 320.000 mensen hebben zich op corona laten testen. 20% meer dan in de 7 dagen ervoor. Nu we weten dat het percentage positieve tests daalde naar 8,9%. Hoe is het dan mogelijk dat je op bijna 32.000 positieve tests uitkomt? Ik kom uit op een aantal van 28.840, dat zijn er nog altijd 1137 minder dan vorige week. Een daling dus in plaats van een stijging. En dan is de rekensom gebaseerd op 320.000 terwijl het er minder waren die zich hebben laten testen (bijna).

Bron: Nu.nl

“De vooruitzichten zijn volgens het RIVM niet goed. In de afgelopen week werden meer nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld dan in de voorgaande periode. Bovendien stegen de reproductiegetallen van alle coronavirusvarianten fors. Dit betekent dat coronapatiënten gemiddeld genomen meer anderen besmetten.

Het algehele reproductiegetal steeg naar 1,14, melden experts van het RIVM dinsdag bij de publicatie van de weekcijfers. Dat wil zeggen dat een groep van 100 besmette Nederlanders momenteel 114 anderen zou besmetten en het coronavirus terrein wint. Vorige week lag de R-waarde nog op 0,99.

Ook het reproductiegetal van de Britse coronavirusvariant is gestegen. Dat reproductiegetal stond op 1,14, maar is inmiddels opgelopen tot 1,26.

Daarnaast heeft het RIVM de R-waarde van de Zuid-Afrikaanse variant geschat. Het instituut gaat op basis van eerste schattingen uit van 1,37, maar mogelijk is de R-waarde in werkelijkheid iets lager (1,12) of hoger (1,61). De deskundigen zeggen een "grote onzekerheidsmarge" te moeten gebruiken, omdat de coronavirusvariant nog weinig voorkomt in Nederland.

In de afgelopen week registreerde het instituut 31.984 positieve tests, een stijging van 7 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen (29.977). Bijna 320.000 personen lieten zich op het coronavirus testen, ruim 20 procent meer dan in de zeven dagen daarvoor (263.291). Het percentage positieve tests daalde van 9,8 naar 8,9 procent.”

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.