Kunnen we Marokkanen tweet eindelijk achter ons laten?

Thierry Baudet heeft tegen Fajah Lourens uitleg gegeven over wat er exact gebeurde toen hij een twitter bericht eruit gooide waar vervolgens veel ophef over is gekomen. Kunnen we het dan nu eens en voor altijd achter ons laten? Hier het verhaal:

Thierry Baudet: “Ik had het niet moeten doen, maar ik geloof niet dat zo’n twitter bericht nou het grote probleem in Nederland is.“

Fajah Lourens: “Je geeft de media de gelegenheid om met de stok te slaan. Je weet hoe de media werkt.”

Thierry: “Dat kan ik je precies vertellen. Dat was op vrijdagavond toen ik twee echt ‘close’ vriendinnen, mensen die ik echt goed ken, sprak. En die hadden echt iets heel naars mee gemaakt, die waren totaal overstuur. En ze hadden het over bontkragen en daaruit heb ik gewoon de conclusie getrokken, en ik dacht dat ze dat toen ook zeiden, dat het mensen van Marokkaanse afkomst was.

Maar dat was niet zo, of later weten we dat niet meer precies. Maar toen heb ik dat getweet en dat had ik natuurlijk niet moeten doen. Ik reageerde uit pure soort van beschermende emotie van ‘Jezus’, ik was echt ontzettend kwaad. Ik was heel erg geschrokken.

En toen dat weekend toen kwamen ineens geruchten zo van nee maar dat zat toch anders.

Toen heb ik maandag niets gedaan. Toen heb ik maandagochtend getelefoneerd met Roger van Boxtel, baas van de NS. En die zei van ‘ik heb beelden gezien, of in ieder geval, we hebben de beelden veilig gesteld maar nog niet bekeken. Maar het lijkt erop dat de mensen geen Marokkaanse achtergrond hadden.”

Fajah: “Waren het niet Boa’s ofzo?”

Thierry: “Ja maar, daar kom ik nog op. Dus het waren mensen in burger. En de vraag was dan hebben ze zich wel goed geïdentificeerd? Wat is daar precies gebeurt? Dus ik heb gezegd ‘nou, ik ga in ieder geval recht zetten dat het vermoedelijk anders in elkaar zat’, maar ik wil nu ook de beelden zien.

Toen hadden we een afspraak om die beelden te gaan zien en toen dacht ik, ik laat het tot die tijd rusten maar ik heb niemand willen beschuldigen of beledigen die dat niet verdient. Dat neem ik terug, dat heb ik toen ook gezegd, die maandag of die dinsdag, kort erna.

En toen zou ik de beelden gaan bekijken en toen kwam die lockdown, dus het verzet. Uiteindelijk heb ik september nu dit jaar de beelden bekeken, met ook een beveiligingsdeskundige, en één van de dames die erbij was. En ik vond het echt vreselijk om te zien. Ze waren heel erg bang.

Er zijn ook een aantal fouten geconstateerd. Ze hebben zich toen niet goed gelegitimeerd. Er was een dreigende sfeer. Ze hadden allemaal van die bontkragen. Ik vond het heel naar om terug te zien. Ik wens dat niemand toe. Het was echt een hele vervelende situatie. Maar ik heb een fout gemaakt. Ik had natuurlijk nooit in die opwelling en die emotie moeten tweeten.”

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.